Türkiye Kamu Sen’e bağlı sendikalarımızın İstanbul Anadolu ve Avrupa yakasındaki şube başkan ve yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla 8-9 Haziran 2019 tarihinde Ataşehir Zübeyde Hanım ve Bahçelievler Öğretmenevlerinde istişare toplantıları gerçekleştirildi.

TBMM Başkan Vekili Sayın Celal Adan, MHP Genel Başkan Yardımcıları Sayın Semih Yalçın, Sayın İzzet Ulvi Yönter Sayın Fethi Yıldız ve Sayın İsmail Faruk Aksu, İstanbul Milletvekili Sayın Hayati Arkaz, MYK üyesi Sayın Erdem Karakoç ve TÜRKAV Genel Başkanı Sayın Ebubekir Korkmaz’ın da katıldığı toplantıların açılış konuşmasını il temsilcimiz Remzi Özmen yaptı. Toplantıda, Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı ve Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri Talip Geylan'a, Türk Büro-Sen Genel Başkanı Osman Eksert, Türk Kültür Sanat Sen Genel Başkanı Uğur Yıldırım eşlik ettiler.

Daha sonra söz alan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı ve Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri Talip Geylan kamu çalışanlarının gündemi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. 

TÜRKİYE KAMU-SEN TEŞKİLATININ HER FERDİ İLE GURUR DUYUYORUZ

Son yıllarda muhatap olduğu olumsuz konjonktüre rağmen Türkiye Kamu-Sen’in istikrarlı büyümesini  sürdürdüğünü söyleyen ve bu başarının sahiplerinin hiçbir karşılık beklemeden, özveriyle çalışan teşkilat yöneticilerimiz olduğunu belirten Geylan,  “Teşkilatımız büyük bir başarıya imza attı. Hepinizle gurur duyuyoruz. Hepinizi tebrik ediyorum. Peki neden büyük başarı diyoruz? Çünkü üye yaparken hiç kimseye, ‘Bize üye olursan müdür, müdür yardımcısı olmanı sağlarız, tayinini çıkarırız, Yardımcı hizmetler sınıfında çalışanlara bize üye olursan seni memur yaparız’ demediniz ya da kimseyi gayri ahlaki yöntemlerle esir almadınız. Sadece adam gibi sendikacılık yaptınız. Kendinizi anlattınız, sendikanızı anlattınız, ikna ettiniz. Bu kolay bir başarı değildir. Arkanızda bürokrasinin ya da iktidarın desteği yoktu, sadece inandığınız değerler vardı. Bunu ancak sizin gibi inanmış, kudretli Türkiye sevdalıları yapabilir” dedi. 

BÜTÜN KAMU ÇALIŞANLARINI KAPSAYACAK ŞEKİLDE TBMM TATİLE GİRMEDEN EK GÖSTERGE DÜZENLEMESİ HAYATA GEÇİRİLMELİDİR

24 Haziran seçimleri öncesinde verileceği taahhüt edilen 3600 ek gösterge düzenlemesiyle ilgili sözü hatırlatan Geylan, “Bu sözün üzerinden neredeyse bir yıl geçti. Ancak hala bir adım atılmadı. Ek gösterge, Torba Kanun’da mutlaka yer almalıdır. Tabi sadece 4 meslek grubunun değil, tüm kamu çalışanlarının ek göstergeleri güncellenmelidir. Hatta Ek göstergeden yararlanamayan yardımcı hizmet sınıfına da ek gösterge verilmelidir. Bu minvalde Türkiye Kamu-Sen bir kanun önergesini TBMM’ye ulaştırmış durumdadır. Beklentimiz bu tasarıya bütün partilerin sahip çıkmasıdır. Birçok kamu çalışanının emekli olmak için ek gösterge düzenlemesinin hayata geçirilmesini beklediğini vurgulayan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Geylan, “Hükümet, TBMM tatile girmeden ek göstergeyi hayata geçirmelidir” diye konuştu.

KANUNDAN ALDIĞIMIZ YETKİ, 420 BİN ÜYEMİZİN GÜCÜYLE TOPLU SÖZLEŞME MASASINA OTURUYORUZ

Yaklaşan toplu sözleşme sürecine ilişkin de önemli açıklamalarda bulunan Geylan, Türkiye Kamu-Sen olarak ciddi bir hazırlık içerisinde olduklarını belirterek şunları söyledi; “ kamu çalışanlarının tüm meselelerini masaya taşıyacağız. Fakat özellikle iki konuda ısrarcı olacağız. Bunların ilki sözleşmelilerin kadroya alınmasıdır. Geçici işlerin yapılması için ihdas edilen 4/B kadrosunun günümüzde adeta asal istihdam modeli olarak görüldüğü gün gibi ortadadır. Sözleşmeliler kadroya alınmasının yanında, kamuya artık sözleşmeli pozisyonunda değil asal kadroda eleman alınmalıdır. İkinci önemli bir konu da kamuda mülakat sisteminin getirdiği sıkıntılardır. İstisnasız kamu kurumlarında mülakatla çalışan alımına son verilmelidir. Ehliyet ve liyakatin değil, yandaşlığın baz alınarak değerlendirmeye tabi tutulduğu mülakat sistemi kamunun ciddiyetine de zarar vermektedir. İşi bilmeyen yandaşların doldurduğu kadrolarda hakkaniyetin olmayışı vicdanları da yaralamaktadır.”

TOPLU SÖZLEŞME MASASINDAKİ BECERİKSİZLİKLERİNE ŞAHİT İSTEMİYORLAR

Malum-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın yetkili olmayan sendikaların bağlı bulunduğu konfederasyonların toplu sözleşme masasına oturmaması gerektiği yönünde yaptığı açıklamaya da değinen Geylan, “Bizi o masada istemeyenler var. İmza ve itiraz yetkimiz olmamasına rağmen neden bizi masada istemiyorlar? Bu sorunun cevabı açıktır, çünkü başarısızlıklarının ortaya dökülmesini istemiyorlar. Ama isteseler de, istemeseler de 4688 sayılı Sendikalar Kanunu’nun 29. Maddesinden aldığımız yetki ve 420 bin üyemizden aldığımız güçle o masaya oturacağız. Bizi engellemek kimsenin haddi değil. Hele ki Ali Yalçın’ın hiç haddi değil! ” dedi.

Malum-Sen’in her yapılan toplu sözleşmede büyük başarısızlıklara, ciddi hak kayıplarına imza attıklarını söyleyen Geylan, 2018 ve 2019 yılında da benzer tablonun yaşandığına dikkat çekti. “2018 yılında aldığımız maaş zammının neredeyse iki katı enflasyon farkı aldık” diyen Geylan,  sözlerini şöyle sürdürdü: “2019 yılında yüzde 9 oranında zamma imza attılar. Ama Merkez Bankası’nın yıl sonu enflasyon hedefi yüzde 16.43’tür.  Hedef tutturulsa dahi Kamu çalışanları yüzde 7.43 oranında zarardadır. İşte Türkiye Kamu-Sen’i masada neden istemediklerinin cevabı budur. Bunların başarısızlıklarını ifşa etmeseydik, ellerindeki propaganda gücü ile kamuoyunu maniple edeceklerdi.”

PENÇE HAREKÂTINDA ORDUMUZA BAŞARILAR DİLİYORUZ.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Irak’ın Kuzeyinde sürdürdüğü Pençe Harekatı hakkında da açıklamalarda bulunan Genel Başka Geylan “Türkiye Kamu Sen ‘Türkiye sevdamız, ekmek için kavgamız’ şiarına sahip milli bir sivil toplum kuruluşudur. Dün Fırat Kalkanı Harekatı ve Zeytindalı Harekatı’nda olduğu gibi şimdi de Pençe Harekatı’nda askerimizin devletimizin yanında dimdik durmaktadır. Devletimizden beklentimiz milli varlığımıza kast eden son terör unsuru yok edilinceye kadar operasyonların sürdürülmesidir. Türkiye kamu-Sen milletimizin selameti ve Devletimizin bekası söz konusu olduğunda kim var diye sağına soluna bakınmadan öne çıkan yiğitlerin ocağıdır. Milletimizin selameti ve devletimizin bekası için kaygı duyan, gayret ortaya koyanların yolu yolumuzdur. Rabbim askerimizi, polisimizi esirgesin, devletimize zeval vermesin. Bu vesileyle varlığını milletin varlığına adayan tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Ruhları şad olsun.”