Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Fırat'ın doğusuna yönelik yapılacak olan 'Barış Pınarı Harekatına' ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Bölgede yuvalanan terör örgütünün tamamen ortadan kalkana kadar operasyonların devam etmesi gerektiğini belirten  Geylan, "Terörle mücadelede amasız, şüphesiz devletimizin yanındayız." dedi.

Genel Başkan Talip Geylan açıklamasında şunları belirtti:

"Devletimiz sınırlarımızın güvenliği için yoğun bir çaba gösteriyor. Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen olarak terörle mücadelede amasız, şüphesiz devletimizin yanındayız. Bu operasyonların son terörist kalmayıncaya kadar devam etmesini istiyoruz.

Tabi şunu da iyi görmek lazım: 100 yıl önce ara verilen hesap tekrar masaya yatırılıyor.  Artık ayan beyan ortada; Türkiye’nin güvenliği sınır ötesinden başlamaktadır. Yüz yıl sonra yeniden bölgemizi tanzim etme niyetindeki emperyalizm, bu kez başaramayacak! 82 milyon yek vücuduz, tek yüreğiz; hodri meydan! Sefer bizden,zafer Allah’tan!"

Gerek daha önceki Fırat Kalkanı  ve Zeytin Dalı operasyonları gerekse Fırat'ın doğusuna düzenlenecek olan   'Barış Pınarı Harekatı'  operasyonu doğrudan Türkiye’nin bekası ile ilgilidir. Şunu da çok iyi biliyoruz ki; devletimiz bu tedbirleri almamış olsa idi, biz bu saldırılara kendi topraklarımız içinde maruz kalacaktık. Dolayısıyla bunun şuurunda olmamız ve halkımızın hadiseye bu yönüyle bakarak, devletimizin yanında durmamız lazım.  Gün devletimizin yanında saf tutma günüdür. Allah ordumuza güç versin. Afrin’de  Menbiç de olduğu gibi Fırat’ın Doğusunda da  terör unsurlarının temizlenmesi, güney sınırlarımızın güvenlik altına alınması gerekmektedir. Allah aziz milletimizi, kahraman Mehmetçiklerimizi korusun"