Sri Lanka DailyMirror’ın, Polis Medya Sözcüsü Ruwan Gunasekara’nın açıklamalarına dayandırarak verdiği habere göre, Pazar günkü Paskalya törenleri sırasında kilise ve otellere yönelik düzenlenen bombalı terör saldırılarında ölenlerin sayısı arttı.

Sözcü Gunasekara, saldırıda yaşamını yitirenlerin sayısının 290'dan 310'a yükseldiğini kaydetti.

40'a yakın şüpheli gözaltına alındı

Saldırıların ardından yapılan operasyonların devam ettiğini aktaran Gunasekara, şu ana kadar 40'a yakın şüphelinin yakalandığını açıkladı. Gunasekara, gözaltına alınan kişilerin tamamının Sri Lankalı olduğunu belirtti.

Hayatını kaybedenlerden 45'i çocuk

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Christophe Boulierac, BM Cenevre Ofisi'nde yapılan basın toplantısında, Sri Lanka'da pazar günü otel ve kiliselere düzenlenen ve doğrudan aileler ve çocukları hedef alan korkunç terör saldırılarından dolayı derin şok yaşadıklarını ve üzüntü duyduklarını vurguladı.

Katana'daki St. Sebastian Kilisesi'ne yönelik saldırıda 27 çocuğun öldüğünü, 10 çocuğun yaralandığını belirten Boulierac, Batticaloa'daki saldırıda ise 13 çocuğun yaşamını yitirdiğini, 7-16 yaşlarındaki 15 çocuğun da hastanelerde tedavi altına alındığını aktardı.

Ülkedeki saldırılarda 5 yabancı uyruklu çocuğun da öldüğü bilgisini paylaşan Boulierac, dolayısıyla saldırılarda toplam 45 çocuğun hayatını kaybettiğini söyledi.

"Ölü sayısı artabilir"

"UNICEF bu şiddeti mümkün olan en güçlü şekilde kınıyor." ifadesini kullanan Boulierac, saldırılardaki çocuk kurbanlara ilişkin Sri Lankalı yetkililerle yakın iş birliği yaptıklarını ifade etti.

Boulierac, paylaştığı rakamların geçici olduğunu, yaşamını yitiren çocuk sayısının artmasından endişe ettiklerini de sözlerine ekledi.