Kamu görevlilerinin 2020 ve 2021 yıllarına ilişkin mali ve sosyal hakları konusunda çeşitli belirlemeler içeren Kamu Görevlileri Hakem Kurulu Kararında, kamu görevlilerinden bazılarının toplu taşıma araçlarından ve servis hizmetinden 2020 ve 2021 yıllarında ücretsiz yararlanmasına ilişkin hükümler de yer aldı.

Toplu taşıma araçlarından ve servis hizmetinden 2020 ve 2021 yıllarında ücretsiz yararlanmaya ilişkin yapılan belirlemeler, halen uygulanmakta olan belirlemelerle aynı içerikte oldu. Buna göre, 2020 ve 2021 yıllarında;

**Bakanlıklar ve bağlı kuruluşlarının merkez teşkilatında

Personelin mesaiye geliş ve gidişleri için servis hizmeti sağlanacak.

**Türkiye Büyük Millet Meclisinde

Personelin işe geliş gidişleri için servis hizmeti sağlanacak. Servis hizmetinin sağlanamaması durumunda, mesai günleri bir gidiş, bir geliş esas alınarak personele aylık toplu taşıma kartı bedeli ödenecek.

**Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu Genel Müdürlüğünde

Yayında çalışan personele, gündüz nöbet değişimlerinde servis hizmeti verilecek.

**Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığında

Merkez teşkilatında çalışanlardan sarı basın kartına sahip olmayan personele servis hizmeti sağlanacak. Servis hizmetinin ekonomik olmadığı durumlarda bu personele mesai günleri bir gidiş ve bir geliş esas alınarak aylık toplu taşıma kartı verilecek.

**Posta ve Telgraf Teşkilatı A. Ş.’de

Büyükşehirlerde görev yapan personele işe geliş ve gidişlerinde servis hizmeti sağlanacak. Servis hizmetinin ekonomik olmadığı durumlarda bu personele mesai günleri bir gidiş, bir geliş esas alınarak aylık toplu taşıma kartı veya ücreti verilecek.

Belediye sınırları içerisinde başdağıtıcı ve dağıtıcı olarak görev yapanlara, belediye tarafından işletilen toplu taşıma araçları ile özel halk otobüslerinden ücretsiz yararlanmaları için fotoğraflı birer kart verilecek.

**Kültür ve Turizm Bakanlığında

Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü kadrolarında bulunan memurlar, servis hizmetinden Bakanlığın taşra teşkilatı personeli ile aynı şekilde yararlanacak.

**Enerji, Sanayi ve Madencilik hizmet kolu kapsamında bulunan kurum ve kuruluşlarda

Normal mesai saatleri dışında vardiyalı çalışan kamu görevlilerine işe geliş ve gidişlerinde servis hizmeti sağlanacak. Servis hizmetinin ekonomik olmadığı durumlarda mesai günleri gidiş-geliş bedeli dikkate alınarak aylık toplu taşıma kartı bedeli ödenecek.

Baraj, termik santral, fabrika, trafo ve benzeri iş yerlerinde çalışan kamu görevlileri ile aile fertleri, diğer statülerdeki personel ile aile fertlerinin ücretsiz olarak yararlandığı sosyal servislerinden aynı şekilde ücretsiz olarak yararlanacak.

TKİ Genel Müdürlüğüne bağlı Biga ve Çan İşletmeleri ve Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğüne bağlı Bigadiç, Kırka, Emet ve Bandırma İşletmelerinde görev yapan kamu görevlileri, diğer statüdeki personelin ücretsiz olarak yararlandığı personel servis hizmetlerinden aynı şekilde ücretsiz olarak yararlanacak.

Kamu görevlilerinin çocukları, diğer statülerdeki personelin çocuklarının ücretsiz olarak yararlandığı okul servislerinden aynı şekilde ücretsiz olarak yararlanacak.

**Ticaret Bakanlığında

Gümrük muhafaza memurları, resmi üniformalı bulundukları sürece belediyeler tarafından işletilen toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanacak.

**Büyükşehir kapsamına giren illerdeki belediyelerde veya büyükşehir belediyelerine bağlı kamu tüzel kişiliğini haiz kuruluşlarda

Kamu görevlilerine toplu taşıma araçlarından yararlanacak şekilde mesaiye geliş ve gidişlerinde kullanılmak üzere toplu taşıma kartı verilebilecek.

** Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğünde

Orman muhafaza memurları, resmi üniformalı bulundukları sürece belediyeler tarafından işletilen toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanacak.

**Gelir İdaresi Başkanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığında

Kadro unvanları 6245 sayılı Harcırah Kanununun 48 inci maddesinde sayılanlardan olmamakla beraber, memuriyet mahalli içinde kendilerine zorunlu olarak gezici görev verilen memur ve hizmetlilere vize edilmek kaydıyla fotoğraflı birer seyahat kart verilecek.

**T.C. Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü ve bağlı ortaklıklarında

Kamu görevlilerinin kendisi ve eşi ile 25 yaşından küçük çocukları için demiryollarında yılda 2 kez ücretsiz seyahat hakkı verilecek.

**T.C. Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü ve T.C. Devlet Demiryolları Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğünde

T.C. Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü, T.C. Devlet Demiryolları Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü ve büyükşehir belediye ortaklığı ile işletilen banliyö ve metro hatlarından, anılan Genel Müdürlüklerin ilgili belediye sınırları dahilinde görev yapan personeli belediye çalışanları gibi yararlanacak.

Memurnyeri