Kamudanhaber - Özel Haber

Sitemizde yayınlanan ‘’Boş Cüzdan’’ isimli haberimizde son zamanlarda gündem olan sendika yöneticilerinin aldıkları maaşları ve lüks sendika araçlarını gündeme taşımış: ‘’ Eylül 2019 bordrosunu gönderme cesaretini gösterebilen tüm genel başkan, genel başkan yardımcısı ve il/şube başkanlarının bordrolarını buradan yayınlama sözü veriyoruz.’’ Demiştik.


İlgili haber linkimiz: http://www.kamudanhaber.net/guncel/bos-cuzdan-h410831.html
Açıklamamızın ardından KESK Konfederasyonuna bağlı Eğitim-Sen Genel Başkanı Sayın Feray Aytekin Aydoğan, Eylül 2019 maaş bordosunun fotografını sitemize göndererek tamı tamına 4.206,77 TL (Dört Bin İki Yüz Altı Lira, Yetmiş Yedi Krş) maaş aldığını ve huzur aidatı vb adlar altında başka bir ödeme almadığını açıklamış, Eğitim-Sen tüzüğünün 59. Maddesine atıfta bulunarak Madde 59 Vazgeçilmez İlkemiz! demişti.


İlgili haber linkimiz: http://www.kamudanhaber.net/guncel/egitimsen-genel-baskani-maasini-acikladi-h410936.html
Bugünde yine KESK Konfederasyonuna bağlı SES (Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası) Merkez Yönetim Kurulu çağrımıza uyarak kamuoyuna açık mektup yayınlamak suretiyle Eş Genel Başkanlarının Eylül 2019 maaş bordolarını yayınlayıp sitemize gönderdi.


SES Eş Genel Başkanı Gönül Erden’in Eylül 2019 Maaşı; 5.322,50 TL (Beş Bin Üç Yüz Yirmi İki Türk Lirası Elli Kuruş) , diğer Eş Genel Başkan İbrahim Kara’nın ise 4.780,07 TL (Dört Bin Yedi Yüz Seksen Türk Lirası 7 kuruş)


Bu iki Eş Genel Başkanın toplam maaşının bazı sendikaların il/şube başkanlarının maaşlarının çok altında kaldığını da burada belirtelim…


SES açıklamasında Eğitim-Sen’in ‘’Madde 59 Vazgeçilmez İlkemizdir!’’ açıklamasına atıfta bulunarak SES tüzüğü Madde 60’ı yayınladı.


Diğer sendikalarında tüzüklerinin mali ve sosyal haklar bölümüne atıfta bulunarak; Vazgeçilmez İlkemizdir! Şeklinde özgüven ve gururla ilgili tüzük maddelerini yayınlamalarını bekliyoruz.

Bakalım, diğer sendikacıların VAZGEÇİLMEZ İLKELERİ! Neymiş?


İşte SES’in kamuoyuna Açık Mektubu:


Kamuoyuna Açık Mektup


Başta sağlık ve sosyal hizmet emekçileri olmak üzere toplumun tüm kesimlerinin şaşkınlıkla izlediği bu tartışma ne yazık ki ülkemizde bir gerçeği daha gözler önüne sermiştir.
Sendika yöneticiliğini kişisel zenginleşme aracı olarak görenler, ait oldukları ve temsilcisi oldukları emekçilerden fersah fersah uzaklaşanlar emekçilerin kolektif çıkarları için mücadele etmezler, edemezler. Kurulduğu günden itibaren sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin hak ve çıkarları için mücadele eden bir sendikanın yöneticileri olarak sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin onurlu mücadele tarihine gölge düşürmedik, düşürmeyeceğiz.


Ekte sunduğumuz eş genel başkanlarımızın maaş bordrosunda da görüleceği üzere, iş yerinde aldığımız ücretten ne bir eksik ne de bir fazla olan maaşımızın dışında harcırah, huzur hakkı vb. herhangi bir ek ücret almamız söz konusu bile değildir.


Ve bu durum yöneticilerin inisiyatifine bırakılmamış, sendikamız tüzüğü ile de güvence altına alınmıştır.
Kamuoyunun bilgisine sunarız…
                                                                                   Merkez Yönetim Kurulu
SENDİKAMIZIN TÜZÜĞÜ
MADDE 60. BÜROKRASİYE VE YABANCILAŞMAYA KARŞI TEDBİRLER
a- Sendikanın yönetim, denetim, disiplin vb organlarına seçilenlerin bu göreve gelmesi, bu kişilere herhangi bir maddi avantaj veya dezavantaj sağlayamaz.
b- Sendikanın genel merkez ve şube yönetim, denetim ve disiplin kurullarında iki dönem üst üste görev alanlar üçüncü dönem aynı organa aday olamazlar.