Virüs salgınının ortadan kaldırılmasına ilişkin getirilen şehirlerarası seyahat kısıtlamaları vatandaşların kafalarını karıştırıyor. Otobüsle seyahat için gerekli seyahat izin belgesinin nereden alınacağı merak edilmektedir.

Bilim Kurulu’nun önerisi ve Cumhurbaşkanlığı kararıyla şehirlerarası seyahati yasaklanmıştır. Seyahat izin belgesi nereden alınır? Seyahat İzin Belgesi İçişleri Bakanlığı’na bağlı Valilik ve Kaymakamlıklardan alınmaktadır.

Şehirlerarası seyahat zorunluluğu olan kişiler Valilik ve Kaymakamlıklara giderek seyahat etmek istediğini belirtip izin belgesi talep edecektir. Formu doldurduktan sonra makamlar tarafından imzalanıp mühürlenir ve ardından bulunulan mahalledeki karakola gidip izin belgesi onaylatılır.

Aksi takdirde polis çevirmesine takılanlar geri gönderilir ve para cezasına çarptırılıyor. Anadolu’da küçük şehirlerde yaşayanlar da bulundukları il veya kaymakamlıklara gidip izin belgelerini alıp, doldurur ve burada imzalayıp karakola götürüp onaylatır.

Bu durumda vatandaşlar bulundukları yerde ilk olarak ikametgah çıktılarını alıp bu kağıtla ilin Valilik veya Kaymakamlığı’na giderek durumu beyan etmelidir. Beyanat verildikten sonra aynı şekilde form alıp doldurulur ve 65 yaş üstü vatandaşların da aynı işlemleri yapması gerekmektedir.

65 yaş üstü vatandaşlar otobüs firmaları tarafından kabul edilmemekle birlikte bu vatandaşların seyahat izin belgeleri mevcutsa seyahatlerine engel çıkmamaktadır.