Astronomik maaş zamları ve lüks makam araçları ile Türkiye’nin gündemine oturan Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş yönetiminin belirlediği aday, seçimleri sandıkta kaybetmeye başlayınca Ankara'nın ayak oyunları başladı.

Daha öncesinden bu seçimlerin iptal edileceği istihbaratını alan sitemiz, defalarca bu konuya dikkat çekmişti.

İşte skandalların biri bitmeden diğerinini yaşandığı Sağlık Sen'de yaşanan son rezalet...

Sağlık Sen Konya Şubesini 5 genel Başkan Yardımcısı ile basarak delegelerin ve delege adaylarının iradesine ipotek koymaya çalışan genel merkez yöneticileri, seçimleri sandıkta da kaybedince bu sefer de türlü saçmalığa başvurmaya başladı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Sağlık Sen Konya şube Başkan adayı Himmet BAYAR şunları söyledi.

Sahada Kaybedenler Masada Kazanma Planları Yapıyor. Üyelerimizin İradesine Saygı Duyun…

Sağlık Sen 6. Olağan Genel Kurul süreci başlamış ve birçok kurumda yüzlerce çalışanımızın tercihini yapmıştır. Seçim süreci adeta bir demokrasi şöleni ile tamamlanmak üzere iken seçim takviminin son haftasında Şube başkan adayı Gökhan Arıcan’ın delege grubundan bir adayın seçimin iptal ettirilmesi ile ilgili dava açtığını üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız.


Seçim süreci tüm şeffaflığı ile doğal seyrinde ilerlerken kirletilmek istenmiştir. Bir Merkez tarafından yönlendirildiği çok açık görülmekte olan Gökhan ARICAN ’ın son hamlesi kendi çaresizliğinin bir göstergesi olarak okunmaktadır.


Delege seçimleri henüz sonuçlanmamış, kendilerinin ve gözlemcilerinin katılımları ile devam etmekte iken sahadan umduğunu bulamayan, desteğini alarak yola çıktığı merkeze karşı çaresiz kalan, durumu lehine çevirmek için yaptığı tüm karalamaların, attığı iftiraların, verdiği tüm sözlerin sahada kabul görmediğini, aksine kendisini kaybetmeye adım adım yaklaştırdığını idrak eden Gökhan ARICAN grubundan bir delege adayına seçimlerin iptali için dava açtırmıştır.


Biz Sağlık Sen emekçileri olarak hiçbir şekilde üyelerimizin iradesini ayak oyunlarına yem etmeyeceğimize, tüm yapılanlara rağmen sahada üyelerimizle mücadele edeceğimize söz veriyoruz.


Diyoruz ki üyenin iradesi ipotek altına alınamaz, Konya farklı merkezlerden yönetilemez…

Himmet BAYAR