Sağlık Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı personel alacak. Resmi Gazete'de yayımlanan ilanlara göre, Sağlık Bakanlığı Teftiş  Kurulu Başkanlığında istihdam edilmek üzere 16 müfettiş yardımcısı kadrosu için  sözlü sınav yapılacak. Adayların, 1 Ocak 2020 tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olması,  en az 4 yıl süreli lisans eğitimi veren iktisadi ve idari bilimler, siyasal  bilgiler, hukuk, iktisat ve işletme fakülteleri ile mühendislik fakültelerinin  bilgisayar, endüstri ve inşaat mühendisliği bölümlerinden veya bunlara denkliği  kabul edilen yurt içi ve yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olması  gerekiyor.

Ayrıca adayların, son başvuru tarihi itibarıyla geçerlilik süresi  dolmamış KPSS sonuçları esas alınmak kaydıyla belirtilen puan türlerinin herhangi  birinden en az 80 puan almış olması, adli sicil yönünden müfettişliğe engel hali  bulunmaması ve sağlık durumu bakımından yurdun her yerinde görev ve yolculuk  yapmaya elverişli olması isteniyor.

Giriş sınavına katılmak isteyen adaylar, "www.teftis.saglik.gov.tr"  internet adresinde yayımlanan başvuru formunu ıslak imzalı, eksiksiz ve doğru bir  şekilde düzenleyip, KPSS sonuç belgesi, yükseköğrenim diploması veya bitirme  belgesi, varsa denklik belgesinin birer sureti ve 2 adet fotoğrafla birlikte 9-20  Aralık tarihleri arasında Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığının adresine  posta yoluyla veya hafta içi mesai saatlerinde şahsen teslim edebilecekler.

Süresi içinde ulaşmayan, eksik bilgi ve belgeleri bulunan veya  belirtilen şartları taşımadığı anlaşılan başvurular kabul edilmeyecek ve  değerlendirmeye alınmayacak. Giriş sınavına, merkezi sınav puanı ile alınacak müfettiş yardımcısı  kadrosunun 4 katına kadar aday, başvurduğu en yüksek KPSS puanından başlamak  üzere öğrenim dalları itibarıyla belirlenen kontenjana göre ayrı ayrı yapılacak  sıralamaya göre çağrılacak.

Sözlü sınava katılma hakkını elde eden adayların listesi internet  adresinden ilan edilecek. Adaylar, 20-31 Ocak 2020 tarihleri arasında Sağlık  Bakanlığının Bilkent yerleşkesinde sözlü sınava alınacak.

 Adayların başarılı olması için sınav notunun 70'den az olmaması  gerekecek. Giriş sınav notunun eşitliği halinde ise KPSS puanı yüksek olan adayın  önceliği söz konusu olacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı 10 kadroya açıktan atama yapacak

 Diyanet İşleri Başkanlığı ise prodüktör, kameraman, montajcı ve ses  kayıtçısı kadrosuna toplam 10 personel alımı için sözlü sınav sonucuna göre  açıktan atama yapacak. Buna göre, adayların üniversitelerin ilgili bölümlerinden prodüktör ve  2 kameraman kadrosu için lisans düzeyinde, montajcı, ses kayıtçısı ve 2 kameraman  kadrosu için ön lisans düzeyinde mezun olmaları isteniyor. Adayların ayrıca, öğrenim durumuna göre 2018 yılı KPSS'nin KPSSP3 veya  KPSSP93 puan türünden en az 60 puan almış olması gerekiyor.

Başvuru şartlarını taşıyan adaylar, 10-24 Aralık tarihleri arasında  "https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav/Kurumdisi" internet adresi üzerinden  sınav başvuru formunu doldurduktan sonra başvurularını onaylatmak üzere aynı  tarihlerde istenen belgelerle birlikte herhangi bir il veya ilçe müftülüğüne  şahsen müracaat edecekler. İstenen belgeleri getirmeleri halinde, yurt dışında yaşayanlar ile  askerlik görevini yapmakta olanların başvurularını üçüncü şahıslar  yaptırabilecek. Sınav sözlü olarak Ankara'da yapılacak. KPSS puan sırasına göre atama  yapılacak kadro sayısının 3 katı aday sözlü sınava çağrılacak.

Adayların mesleki bilgi, beceri ve uygulaması 70 puan, genel kültür,  bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı 15 puan, ifade yeteneği, muhakeme  gücü, temsil ve ikna kabiliyeti ise 15 puan üzerinden değerlendirilecek.

Sınav tarihi, başvuruların tamamlanmasından sonra yapılacak gerekli  hazırlıkların ardından Diyanet İşleri Başkanlığının internet sitesinden ilan  edilecek. Sınavda başarılı sayılabilmek için sözlü sınavda en az 70 puan almak  gerekecek. Puanların eşit olması halinde ise sırasıyla KPSS puanı yüksek olana,  KPSS'ye katıldığı öğrenim belgesinin mezuniyet tarihi önce olana, yaşı büyük  olana ve KPSS puanı yeni olana öncelik verilecek. Başarılı olanlardan ilan edilen kadro sayısı kadarı asıl, diğerleri de  yedek olarak sıralanacak.