2019-2020 eğitim öğretim yılının 2.dönemin yeni başladığı şu günlerde  kar tatilleri başladı ve ikinci dönem hava durumuna göre kar tatili olma ihtimali olan şehirler arttı. Biz de bu nedenle kar tatilinde ek ders konusunu da ele aldık.

Kışın sert geçmesi demek okulların sık sık kar tatili ile eğitime ara vermesi demek.Bu öğrencilerin sevindiren bir durum olsada diğer taraftan konuların eksik işlenmesi yada hızlı işlenmesi anlamına geliyor.Diğer bir konu da öğretmenlerin yapamadıkları ders için ücret alıp almama konusu var.Bu konuya da net cevap bulmamız gerekiyor.

Kamu Görevlileri Hakem Kurulunun 29.05.2012 tarihli ve 2012/1 sayılı Kararının “II. Eğitim, Öğretim Ve Bilim Hizmet Koluna İlişkin Hükümler” bölümü “Ders görevinin yapılmış sayılacağı haller” başlıklı 24. maddesi şu şekildedir:

“(1) 01.09.2012 tarihinden geçerli olmak üzere, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarında ders yılı içerisindeki iş günlerinde genel idari izinli olmaları sebebiyle eğitim ve öğretim faaliyetlerini fiilen yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler ile öğrencilerin çeşitli nedenlerle sınıf veya okul bütünlüğünde izinli sayılmaları sebebiyle eğitim ve öğretim faaliyetlerini fiilen yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler, bu sürelerde üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim, hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılırlar.”


VALİLİK, KAR TATİLİ KARARI ALIRSA, EK DERS ÜCRETİ ÖDENİR

Bu hükümlere göre; Herhangi bir nedenle (ki kar tatili de bunlardan biri) eğitime ara verilmesi kararlaştırılan il ve ilçelerde görev yapan eğitim ve öğretim faaliyetlerini fiilen yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler, bu sürelerde yapmaları gereken aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim, hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılacaklarından ek ders ücretleri tam ödenecektir.