Kamudanhaber - Özel Haber

Milli Eğitim Bakanlığı, koronavirüs salgını nedeniyle 30 Nisan 2020 tarihine kadar okulları tatil etti. Tatil tüm örgün ve yaygın eğitim kurumlarını kapsayacak. Bakanlık, okul ve kurumlara gönderdiği resmi yazıda iş ve işlemlerin nasıl yapılacağı, yönetici ve öğretmenlerin ek ders ücretini alıp almayacağı konusunu da netleştirdi.

İşte o genelge


Genelgeye göre ;

Ders görevinin yapılmış sayılacağı haller
Madde 2- (1) Milli Eğitim Bakanlığına bağlı örgün ve yaygın eğitim kuramlarında ders yılı içerisindeki iş günlerinde genel idari izinli olmaları sebebiyle eğitim ve öğretim faaliyetlerini fiilen yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler ile öğrencilerin çeşitli nedenlerle sınıf veya okul bütünlüğünde izinli sayılmaları sebebiyle eğitim ve öğretim faaliyetlerini fiilen yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler, bu sürelerde üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim, hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılırlar.
 
Hükümde yer alan; “ders yılı içerisindeki iş günlerinde genel idari izinli olmaları sebebiyle eğitim ve öğretim faaliyetlerini fiilen yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler” ibaresinde net olarak belirtildiği gibi yapılmış sayılacak ek ders görevleri, iş günlerinde (Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma) üzerlerinde bulunan ek ders görevleriyle sınırlı bulunmaktadır.

Sonuç olarak ; Öğretmen ve idareciler hafta içerisinde aylık karşılığı ders görevini yapmış sayılırlar . Varsa ek derslerini alırlar . Yönetim görevinden kaynaklı ek derslerini alırlar . 

Öğretmenlerin hafta içi DYK kursları ek ders ücreti ödenecek .

Nöbet ücreti ödenmeyecektir .