Mebpersonel.com'un haberine göre;  Beylikdüzü Atatürk Öğretmenevi Müdürü Adem Özel’in sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalar şaşkınlık yarattı.

Bu olay bir akıl tutulması mı? Bir sol gazete şube başkanımızın söylediğini iddia ettiği sözlerle CHP milletvekili tarafından Meclis’e taşınıyor. Muhtemel hedeflere bakmak lazım. Sözleriyle başladığı paylaşımını,

‘’Yıprandığını düşündükleri bakanlığı parlatıp ulusal sol kesimleri, diğer sendikaları bakanlarının arkasında saf tutturarak Bakanlığı ve bakanlık tayfasının yerini sağlamlaştırmak‘’

‘’koltuğu sallanan ilçe müdürlerini koruyarak Ankara ve İstanbul bürokrasisine tam olarak hakim olmak, sendika ve siyasetin tasfiye ettiği bakanlıkta bürokratik oligarşiyi tek hakim haline getirmek’’

‘’İTLER İSTİYOR DİYE ATLAR ÖLMEZ’’

sözleriyle bitiriyor.

Açıklama görenleri hayrete düşürdü. Bir öğretmenevi müdürü bağlı olduğu Bakan hakkında, ‘’diğer sendikaları bakanlarının arkasında saf tutturarak’’ ifadesini nasıl kullanabilir. Bu Bakan sizin Bakanınız değilmi ki ‘’Bakanlarınız’’ diyebiliyorsunuz. Siz, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı değil misiniz? Beylikdüzü Atatürk Öğretmenevi hangi devlete bağlı?

Ardından, ‘’Yıprandığını düşündükleri bakanlığı’’ demiş. Kim Bakanlığın yıprandığını düşünüyor? Açıklarmısınız?

‘’Bakanlığı ve bakanlık tayfasının yerini sağlamlaştırmak’’ ifadelerini nasıl kullanabilir? Amiri olan bürokratlar hakkında ‘’bakanlık tayfası’’ ifadesi oldukça cesurca…

‘’koltuğu sallanan ilçe müdürleri’’ derken neyi kastediyor? ‘’sendika ve siyasetin tasfiye ettiği bakanlıkta bürokratik oligarşiyi tek hakim haline getirmek’’ ne demek? Bütün bu ifadeler, açıklanması zor ifadeler.

At kim? İt kim? Bakanlık bürokrasisi mi? CHP Milletvekili mi? Kim?...

Ne diyelim. Değerli müdürümüz sözün şehvetine kapılmış olmalı...

Bizde değerli müdürümüze bir iki soralım o zaman…

Müdürlüğünüzü yaptığınız öğretmenevinin işletmecisiyle resmi/gayrı resmi herhangi bir iş ortaklığınız var mı?

Aynı kişinin Beylikdüzü’ndeki ve çevre ilçelerdeki okullara da temizlik malzemesi verdiği ve sizin aracılık yaptığınız iddiaları doğru mu?

Aynı kişinin bir dönem Avcılar öğretmenevinin de işletmesini yaptığı doğru mu?

Beylikdüzü’nde işletme süresi bitiminde size gelen işletmeci adaylarını ihale tarihi vermeyerek geri çevirdiğiniz için Ak Parti’nin o zaman ki ilçe başkanına gittikleri doğru mu?

Süre bitiminde ihaleye gidilmeden mevcut işletmecinin kira sürecini komisyon marifetiyle uzattığınız doğru mu?

Beylikdüzü ilçesinde herhangi bir okula servisçi arkadaşlarınızı yönlendirdiniz mi?

Beylikdüzü ilçesinde son açılan bir okulun da arasında bulunduğu ikisi ortaokul 3 okulun kantin işletmecisiyle herhangi bir ortaklığınız var mı?

Bu kantinlerin kira ödeme tarihlerinde sizin banka hesaplarınızda da anlamlı bir hareketlilik olduğu iddiaları doğru mu?

Bu okulların kantinlerinin sorunlarını milli eğitim bürokrasisinde bizzat takip ettiğiniz doğru mu?

Sizce bu konularda görev yaptığınız ilçede esnafın, eğitim camiasının ve ilgililerin bir görüşü alınsa sonuç ne çıkar?