Denizli'nin Tavas ilçesinde kas erime hastası olan %97 engelli öğrenci Said Şeşe, iddialara göre geçtiğimiz Mart ayında matematik öğretmeni tarafından gürültü yaptığı öne sürülerek arkadaşlarının karşısında kendisine bağırılıp azarlanması sebebiyle okuldan soğudu. Okula özellikle matematik dersinin olduğu günlerde gitmek istemeyen öğrencinin ailesi, matematik öğretmeni 35 yaşındaki A.T. hakkında Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) şikâyette bulundu. Şikâyet üzerine Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğretmen A.T. hakkında idari soruşturma başlatıldı. Olayın ardından psikolojisinin bozulduğunu söyleyen öğrenci, öğretmeninin kendisine bağırıp hakaret ve küfür ettiğini iddia etti. Matematik öğretmeninin kendisine sınıfta deli işareti yaptığını ve bu nedenle ağladığını belirten öğrenci, bu olayın ardından matematik dersinin olduğu Pazartesi ve Cuma günleri okula gitmek istememeye başladığını söyledi.

Öğrencinin Annesi Olay Hakkında Konuştu

Öğrencinin annesi Seyyare Şeşe de oğlunun hastalığının hızla ilerlediğini ve tedavisinin olmadığını söyleyerek, doktorlara göre oğlunun 5 yıl ömrü kaldığını ve artık umutlarını yitirdiklerini ifade etti. Oğlunun yaşadıklarının kabul edilemez olduğunu belirten anne Seyyare Şeşe, tek yapabildiklerinin onun moralini yüksek tutup mutlu edebilmek olduğunu söyledi. Oğlunun hayata küsmemesini istediğini dile getiren anne Seyyare Şeşe, tüm güçlüklerine rağmen okula götürmeye devam ettiğini belirtti.

Şikâyet Edilen Öğretmen Suçlamaları Kabul Etmedi

Matematik öğretmeni A.T. ise iddia edildiği gibi öğrencisine kötü davranmadığını belirterek, ailenin şikâyetçi olmasından dolayı gelen milli eğitim müfettişlerine ifadesini verdiğini söyledi. Soruşturmanın halen devam ettiğini belirten A.T., bu olayda ailenin başka bir amacı olduğunu düşündüğünü ve hakkındaki iddiaları kesinlikle kabul etmediğini ifade etti.