Bir süre önce Siirt Milli Eğitim Müdürlüğü görevine atanan Deniz Edip düzenlediği  basın toplantısında eğitim sektörünü masaya yatırdı ve belirledikleri hedefleri anlattı.

Bir kafeteryada düzenlenen basın toplantısında konuşan Edip,  eğitimin herkesi ilgilendirdiğini ve toplumdaki herkesin bir şekilde ya veli ya eğitimci ve benzeri bir şekilde eğitimin içinde olduğunu belirterek bunun için bir eğitim seferberliği başlattıklarını söyledi.  Başarı ve başarısızlığın bir kişiye mal edilemeyeceğini belirten Edip, Siirt için, Siirt’in çocukları için çalışma yapacaklarını ifade etti. Bunun içinde toplumun her kesiminden destek istediklerini belirten Edip” Durumumuzu tespit etmek ve yapılacakları belirlemek amacıyla Maarif Müfettişlerinden Milli Eğitim yöneticilerinden, ilimizdeki stklardan ve  basın mensuplarından görüş aldık. Bir eğitim seferberliği başlattık. Bunun içinde on maddeden oluşan acil eylem planı hazırladık.Bu on madde hiçbir yerden kopyalanmış internetten kes yapıştır değil ve uygulanamayacak maddeler değildir.Hepsi Siirt için gerekli maddelerdir. Hiçbiri hayali ya da popülist  değil ve uygulamada çok sıkı bir şekilde takip edeceğimiz maddelerdir. Bu maddelerin uygulanması için ekipler oluşturduk. Milli eğitim müdür yardımcıları ve şube müdürlerin bunların uygulanmasından sorumlu olacaklardır.”

Eylem planı çerçevesinde sınavlara girecek olmaları nedeniyle 8 ve 12 ci sınıflara özel önem verilecek. Okulların içinde okul gelişim ve takip kurulları oluşturulacak. Okuma alışkanlığını yaygınlaştırmaya yönelik çalışmalar yapılacak. Üniversiteyle işbirliği yapılarak öğretmenlere yönelik hizmet içi eğitim çalışmaları gerçekleştirilecek. Okullarda öğrenci devamsızlığını en aza indirgemek için çalışmalar yapılacak. Sosyal kültürel ve sportif çalışmalara katılımların arttırılmasına çalışılacak. Okullarda değerler eğitimi çalışmalarına ağırlık verilecek.

Konuşmaların ardından Milli Eğitim Müdürü Edip, basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.Edip’in basın toplantısına Milli Eğitim Müdür  yardımcılığına atanan Orhan Danış, yine yeni atanan şube Müdürü Abbas Balcı, şube müdürü Ahmet Mithat Saraçoğlu, şube müdürü Kasım İşlek ve özel kalem müdürü Cemalettin Akınay katıldı.