İYİ Parti Lideri Akşener, yenilenecek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde seçmenin sadece "Milli irade gaspına değil, yapılan sahtekarlığa da cevap vereceğini" belirtti.

"Aynısını birebir Ekrem İmamoğlu'na yaşatıyor, çok ilginç"

Seçimi yeniden Ekrem İmamoğlu'nun kazanacağına inandığını belirten Akşener, "Tayyip bey çalışkan insandır o çalışacak, o kendini gövdesiyle koyacak, ama buna gerek var mıydı sorusu temel sorudur. 28 Şubat'ta yaşadıklarının aynısını birebir Ekrem İmamoğlu'na yaşatıyor, çok ilginç" dedi.

Akşener, BBC Türkçe'nin de aralarında bulunduğu bir grup gazetecinin, 23 Haziran'da yenilenecek olan İstanbul seçimlerine ilişkin sorularını yanıtladı.

"Sandığa gitme oranlarında düşüş oldu"

İstanbul'un tüm ilçelerinde, 2017'deki anayasa referandumu dahil, son 3 seçime ilişkin katılım oranlarını çıkarttıklarını belirten Akşener, AKP seçmeninin yanısıra, Beşiktaş gibi CHP oylarının yüksek olduğu yerlerde de sandığa gitme oranlarında düşüş olduğuna dikkat çekti.

"Hepimiz, o seçmeni sandığa getirmeye çalışacağız"

Akşener, "Erdoğan anladığım kadarıyla kendi sandığa gitmeyen seçmenini götürmeye çalışacak. CHP, hepimiz, o seçmeni sandığa getirmeye çalışacağız" dedi.

"Çok derin, büyük stratejileri olduğu kanısında değilim"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimi kazansa vatandaşın dürüstlükle kazandığına inanmayacağını, kaybettiğinde de kendisinin çok zor durumda kalacağını belirten Akşener, Erdoğan'ın "çok derin, büyük stratejileri olduğu" kanısında olmadığını söyledi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kendisine kurulmuş bir tuzak olduğunu anlayamamış olması"

"Esas mesele ekonomiyle ilgili damadında ısrar etmesi. Esas mesele, bu partili cumhurbaşkanlığının kendisine kurulmuş bir tuzak olduğunu anlayamamış olması. Yani ferah ferah Türkiye'yi yönetebilecek bir pozisyondayken, partili cumhrubaşkanlığı...