Kamudanhaber - Özel Haber

Memur-Sen’in toplu sözleşmeden sorumlu genel Başkan yardımcısı Hacı Bayram Tonbul , sendika genel başkanı olduğu Enerji Bir Sen’e ait aracı kasko değerinin yarı fiyatına oğluna satmıştı .

Twitter fenomeni olan Ankara Kuşu isimli hesap , sendika başkanının oğluna sattığı aracın satış belgesini yayınlamıştı .

Twitter üzerinde ciddi eleştiri alan sendika başkanı , oğluna sattığı aracı sendikasına 41 bin TL değerle geri almış .

Bu konuda da sendika genel merkezi olarak aşağıdaki açıklamaya yer verilmiş . 

“Aracı alan kişinin Genel Başkan Hacı Bayram Tonbul’un oğlu olması hasebiyle ‘Sendikamızın zarara uğratıldığına’ yönelik asılsız ve mesnetsiz haberlerle Genel Başkanımızdan ziyade Enerji Bir-Sen’in kurumsal yapısının hedef alınıp daha fazla yıpratılmaması adına, arada geçen süre de dikkate alınarak herhangi bir zarar kaydı olmaksızın, Sendikamız tarafından 45.000TL’ye satılan aracın iade edilmesi istenmiş ve 41.000TL bedelle geri alınmıştır. “

Hacı Bayram Tonbul , 110 bin TL kasko değeri olan aracı 45 bin TL bedelle oğluna satmış , Ankara Kuşu bu konuyu Twitter’da gündeme getirince yine oğlunun aracını 41 bin TL’ye sendikasına satın almış .

Bu haberde anlatılan olaylarda acı olan nedir biliyor musunuz ?

Dört buçuk milyon memur ve memur emeklisini temsilen toplu sözleşme masasına oturan sendikanın yetkilisi Hacı Bayram Tonbul’dur .

Sendikanın arabasını önce oğluna satıp gelen tepkilerden sonra aracı geri satın alan sendikanın başkanının istifa etmesi gerekir .

Memur-Sen’de Büro Memur-Sen ve akabinde Enerji Bir Sen’de yaşanan bu olaylara Ali Yalçın dur demelidir .

Takdiri kamuoyuna bırakıyoruz .