Cumhuriyet'ten Ozan Çepni'nin haberine göre, memurların haftalık ve resmi izinleri, sağlık raporları, toplantıya katılımları, performansları hakkındaki koşullar da valilik talimatları ile belirlenir duruma geldi.

Genelgede birçok bakanlığın vazgeçtiği performans sistemi de yer aldı. Vali, idari amirlerin kendilerine bağlı kurum, birim ve personelini ayda bir denetleyerek raporlar hazırlamasını istedi.

Memurların "gereksiz" yere rapor alabileceğini, bir doktorun da "gereksiz" rapor verebileceği gereçeksiyle, "Sağlık yönünden gerekli ve zorunlu olmadıkça sağlık raporu alınmamasına ve yazılmamasına özen gösterilecektir" denildi.

Vali ayrıca, "Üst makamlara ve toplantılara girilirken cep telefonları kapatılacak veya 'sessiz' servisine alınarak telefon görüşmesi yapılmayacaktır" talimatını da ekledi.

Doktorların raporlarına rağmen ancak "zorunlu" durumda izin alabileceğini belirten vali, "Tabiplerce istirahati zorunlu görülen personel de, sağlık yönünden zorunluluk olmadıkça hastalık raporunu sağlık iznine çevirmeden görev mahallini terk etmeyecektir. Hastalık raporları sağlık iznine çevrilirken izin dosyasında raporun aslı mutlaka bulundurulacaktır" talimatı verdi.

Kaynak: Cumhuriyet