Devlet Personel Başkanlığı, üniversitede görev yapan memurlar ile öğretim elemanlarının kendi üniversitesinde ya da başka bir üniversitede öğretim elemanları kadrolarına naklen atanmalarına ilişkin açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada memurların atama kararlarıyla ilgili bilgiler verildi. İşte Devlet Personel Başkanlığı tarafından bildirilen görüşün detayları...

Devlet Personel Başkanlığı görüşü;

1-)Kamu kurum ve kuruluşlarında 657 sayılı kanuna göre görev yapan personelin üniversitlerde münhal bulunan öğretim elemanı kadrolaranına naklen atamasının mümkün değil. Ancak 2914 Sayılı Kanuna tabi öğretim elemanı kadrosuna memurların memuriyet statüsündan ayrılmak suretiyle atanabilir.

2-)Üniversitlerde görev yapan 657 sayılı kanuna tabi personelin öğretim elemanı kadrolarına 2914 ve 2547 sayılı kanunlarda belirtilen usullerde atanabileceği, 657 sayılı kanunun 76. maddesi uyarınca kurum içi naklen ataması mümkün değildir.

Öğretim elemanı kadrolarında görev yapan personelin, hali hazırda görev yaptığı veya farklı bir üniversiteye 2914 ve 2547 sayılı kanunlarda belirtilen usule uygun olarak istihdam edilebileceği; 657 sayılı kanunun 76. ve 74. maddesi çerçevesinde naklen atanamayacağı mütalaa edilmektedir.