Memur-Sen İl Temsilcileri Toplantısı Sonuç Bildirgesi'nde, 5'inci Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleriyle ilgili, "Kamu işvereni/hükümet, bütçe disiplini, bütçe kısıtları gibi bahanelere tevessül etmeden masaya oturmalıdır." ifadeleri kullanıldı.

Memur-Sen'den yapılan yazılı açıklamaya göre, 6'ncı Olağan Genel Kurul'un ardından İl Temsilcileri Toplantısı'nın 30'uncusu Ankara'da yapıldı.

Toplantının sonuç bildirgesinde 5'inci Dönem Toplu Sözleşmesi'yle ilgili sürecin 1 Ağustos itibarıyla başlayacağı belirtilerek, şunlar kaydedildi: "Yeni hükümet modeliyle gerçekleştirilecek ilk toplu pazarlık olması yönüyle de bir milat vasfını üstlenecek görüşme süreci ve toplu sözleşme metni ortaya çıkarılmalıdır. Bu amaçla kamu işvereni/hükümet, bütçe disiplini, bütçe kısıtları gibi bahanelere tevessül etmeden masaya oturmalıdır. Türkiye gelişen ve büyüyen ekonomisine ilişkin çerçeveyi kamu görevlilerine ilişkin toplu pazarlık masasına aktarmalı, toplu pazarlıkla kamu görevlilerinin akıttıkları terin karşılığını almalarını sağlayacak rakamları, oranları ve hakları toplu sözleşme metnine yansıtmalıdır. Kamu görevlileri ek göstergeden gelir vergisine, kılık-kıyafet özgürlüğünden kapsayıcı sosyal güvenliğe, her konuda haklı beklentilerinin karşılanmasını, tekliflerinin kamu işvereni nezdinde karşılık bulmasını beklemekte, istemekte ve hak etmektedir."