e-Sınav; basılı evrak kullanılmaksızın sınav uygulama ve değerlendirilmesine ilişkin her türlü işlemin elektronik ortamda yapıldığı sınavlardır. Genel Müdürlük tarafından e-sınav salonu açılan merkezlerde, belirlenen tarih ve saatlerde “Özel MTSK Modülü” üzerinden yapılan başvurular dikkate alınarak yapılmaktadır. Kursiyerler kayıtlı oldukları Özel MTSK müdürlüğünün bulunduğu ilde e-sınava alınacaktır.

Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri e-Sınav Uygulama Kılavuzu-2020 3 Özel MTSK müdürlüğüne kayıt yaptırarak sorumlu olduğu derslerin eğitimlerini tamamlayan tüm kursiyerler e-sınav başvurusu yapar.

e-Sınava katılmak için kursiyer bilgilerinin doğru ve eksiksiz olarak e-sınav randevu sistemi ile belirlenen başvuru tarihleri arasında, Özel MTSK Modülüne girilmiş olması gerekmektedir. e-Sınav başvurusunda bulunup randevusu onaylanan kursiyer, randevu sistemi tarafından belirlenen e-sınav tarihinden en az 4 (dört) gün önce randevusunu değiştirebilir. 

e-Sınava girecek kursiyerler; “M”, “A1”, “A2”, “A” ,“B1”, “B”, “D1”, “D”, “C1”, “C” ve “F” sertifika sınıfı türlerine ait;

 İlk Yardım

 Trafik ve Çevre

 Araç Tekniği

 Trafik Adabı

derslerinden sorumlu olacaktır. 

KILAVUZ İÇİN TIKLAYINIZ.pdf