CHP ve İYİ Parti’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş hakkındaki iddialarla ilgili açıklama yapıyor. AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Yavaş'ın 'sahte senetle icra takibi' yaptırdığı yönündeki iddialarla ilgili konuşmuş; Yavaş'ın sahte senetle icra takibi yaptırdığı gerekçesiyle hüküm giydiğini söyleyerek, CHP'nin açıklama yapmak zorunda olduğunu kaydetmişti.

Mansur Yavaş hakkında iddianameyi hazırlayan savcı ile ilgili, "Bu iddianameyi düzenleyen savcının da KPSS soruşturmasından dolayı sıkıntı olması bu yöntemin nereden miras kaldığı hakkında fazlasıyla düşündürücüdür" dedi.

Yavaş söz konusu iddiaları ortaya atan şahsın; “Yüzde 80 şizofren raporu bulunduğunu, belgede sahtecilikten hapis cezasına çarptırıldığını, çocuk istismarından da halen yargılandığını” söyledi.

Mansur Yavaş'ın açıklamalarının satırbaşları şöyle:

- Asıl mağdur benim. Yargıtay'ın hakkımda onayladığı herhangi bir ceza davası, ceza kararı yoktur.

- Allah’a şükür ki bu çukur siyasetin arkasında kimler olduğunu gördük. Alnımız ak yürüyoruz ve yürümeye de devam ediyoruz. Hiçbir komplo bizi yolumuzdan alıkoyamayacaktır. TCK’nın 288’indi maddesi gereğince, devam eden yargılama hakkında davayı etkileyecek yazılı ve sözlü beyanda bulunulamaz. Bu suç basın yoluyla yapıldığı takdirde yarı oranda artırılmaktadır. Bu nedenle yazılı ve sözlü açıklama yapmadık. Kasıtlı olarak adil yargılamayı etkilemek isteyen Özhaseki ve Ömer Çelik olmak üzere haberi yapanlarla ilgili suç duyurusunda bulunacağız

-Aday olmamdan itibaren asılsız iddiaları ile seçmen nezdinde itibarımız zedelemek istediler. Duvarlara yazılan yazı hakkında da derhal şikayetçi oldum. Anketlerde önde çıkınca PKK ile irtibatımız olduğu algısını yaydılar. Yazan belediye çalışanı çıktı. Bu sefer PKK’lıları işe alacağımız iddiası ortaya atıldı. Bu kadar yalana rağmen anketlerde açık kapanmayınca, asılsız iddialara devam ettiler. Mal beyanının istemem nedeniyle ortaya çıktı bu iddia. Rakibim mal beyanından kaçmak için böyle bir yolu tercih etti.

Bu şahsın senetteki imzasının sahte olduğu ortaya çıkmıştır. Asıl mağdur benim. Suçun mağdurunu suçlu ilan etmeyi nasıl başarıyorlar. Ne kadar ahlakidir. Her iki tarafta birbirini kullanmaktadır. Rakibim bana çamur atmak için bu şahsı kullanmaktadır.

--Adalet Bakanı’nın talimatıyla apar topar hakkımda soruşturmaya yer yok kararı verilen dosya geri gönderildi. Soruşturmaya yer yok kararı veren savcının elinden dosya alındı yeni savcı Jet hızıyla bir iddianame hazırladı. Yeni savcı suç tipini de değiştirdi.  Bu iddianameyi düzenleyen savcının da KPSS soruşturmasından dolayı sıkıntı olması bu yöntemin nereden miras kaldığı hakkında fazlasıyla düşündürücüdür.

-Seçim uğruna bir sahteciye  bu imkanı vermek bir utanç vesikasıdır. Ona bu imkanı verenlerin yüzlerine silemeyecekleri bir kara leke olarak yapışmıştır. 'Bilmeyerek bu suçlamaları Mansur Yavaş'a yönelttik' diyorsanız kötü. Bunları bilerek yapıyorsanız durum çok daha vahim. Bu insanın işlediği suçları biliyorsunuz Yavaş'ı suçlamak için ne yapacaksınız? Devam eden davalar var bu açıklamaları yapmak suç. Bu sahteci şahısı, işlediği 6  buçuk yıl suçtan, o çocuk istismarı dosyasından beraat ettirmeyi mi düşünüyorsunuz? Onun için mi sahip çıkıyorsunuz bu şahısa? Siyaset için  bu kadar küçülmeye değer mi? Seçimi kaybetme paniği ile yapılanlar siyasete yakışmıyor.

-Bu sahte senedi bana bilerek verdiği için 4 sene hapis cezasıyla cezalandırılıyor. Şantaj da var dosyada. Eğer icraya verirsen şöyle yaparım gibisinden dosyada belgeler de var. Ayrıca benimle yaptığı tüm görüşmeleri gizlice kaydetmiş. Bunlardan toplamda 4 yıl hapis cezasına çarptırılmıştır. Sayın Ömer Çelik bu şahıs için saygın bir iş adamı diyor ya, bu şahıs kendisi hukuk fakültesinden ayrılmış zamanında ve afla da geri dönüyor. Staj yaparken okul ÖSYM'den gelen belgesi sahte bir şekilde 100 puan artırarak Gazi Üniversitesi'nde geçiş yaptığını ortaya çıkarıyor. Bunun da mahkeme kararı hepinizin önünüzdedir. Dosyaya intikal eden belgelerden anlaşılıyor ki bu 'saygın' iş adamı çocuk istismarından yargılanıyor. Aynı zamanda şizofren raporu var.  Hiçbir ilişkim olmadığı demesine rağmen ıslak imzalı ikrarı da orada. Bu sahteci şahıs ne amaçlıyor? Karar onanırsa hapse girecek. Ayrıca diğer istismar dosyasından da ceza alması yüksek. Hapse girmekten kurtulmak için rakiplerimizin adalet gücünü kullanmak için harekete geçiyor. Ona bu imkanı verenlerin yüzlerine silemeyeceği bir kara leke olarak kazınmıştır. Siyasileri avuçlarına alanı da, bundan medet uman siyasileri de ilk defa gördüm. Siyasi rant uğruna sığınılan bu şahsın ağzıma almaktan utanacağım suçları vardır. Dün parti sözcüsü dedi ki inceledik dedi. Avukatım burada, neden incelediniz tekzip kararlarının içerisinde bu bilgilerin hepsi var. Eğer bunları bilerek yapıyorsanız durum çok daha fecaat. Mansur Yavaş'ı lekelemek için ne yapacaksınız? Devam eden davalar var, yaptığınız suç. Onu çocuk istismarı davasından beraat ettirmek için mi kolluyorsunuz? Siyaset için bu kadar küçülmeye değer mi? Bu şahsa sahip çıkıyorsunuz. Bir koltuk uğruna böyle sabıkalı, konusuz suç oluşturan birinin arkasına sığınması, onu televizyonlara çıkarması, beni karalaması acizliktir.