Türkiye ve Dünya çapında koronavirüse karşı önlem almak amacıyla pek çok kurum geçici süreyle kapatıldı. İnsanların dışarı çıkmamasından kaynaklı olarak çalışma hayatlarına belli bir süreliğine de ara verilmiş oldu.

Bu durum maddi olarak zorluk çeken ailelerin iyice sıkıntıya girmelerine neden oldu. Son olarak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kapsamında yapılan yardımlarla ilgili olarak bir açıklamada bulundu.

Bakan açıklamalarında şu ifadeleri kullandı; “Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla yapılan gelir testlerine bağlı olarak en alt kesime 2 milyar liralık yardım dağıtacağız. Sosyal yardımlarda ek 2 milyar liralık kaynağın dağıtımında, şartları taşıyan ihtiyaç sahibi hanelere 1000’er lira destek vereceğiz.” Yapılan bu açıklama ile yardıma muhtaç ailelere 1000 TL yardımda bulunacağı belirtildi.

Bu yardımdan faydalanabilmek için SYDV’ler tarafından belirlenen koşulların sağlanması gerektiği ifade edildi. Yapılacak gelir testi sonucunda ailelerin yardımı alıp alamayacakları belli olacak.