KYK’dan kredi alan öğrencilerinin borçlarının ertelenmesi talebi sürüyor. Koronavirüs önlemlerinin ardından bankalar müşterilerinin kredi borçlarını 3 ay kadar ertelemişti. Şimdi ise KYK kredi borçlarının ertelenip ertelenmeyeceği merak ediliyor.

Ziraat Bankası’ndan Açıklama Geldi Ziraat Bankası’nda KYK borçlarının ertelenmesiyle ilgili binlerce talep geldi. Müşteri hizmetleri bu konuda henüz kesin bir karar çıkmadığını ve şu anlık kredi borçlarının ödenmesi gerektiğini söyledi.

Ziraat Bankası şubelerine giden kişiler ise bu konuda yetki hakkının bankada olmadığını öğrendi. Buna göre borç erteleme kararını KYK’nın vermesi gerekiyor. KYK’dan Henüz Bir Açıklama Yapılmadı Kredi borçlarının ertelenmesinde yetkili olan kurumlar KYK ve Hazine ve Maliye Bakanlığı’dır.

Bu iki kurumdan da henüz kredi ertelemesiyle ilgili bir açıklama yapılmadı. KYK Borçlarının Düzenlenmesi KYK borçlarının faiz oranlarının silinmesi ve yapılandırılması için Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından bir çalışma yapılıyor. Daha önce KYK borçlarının düzenlenmesi için TBMM’ye teklif sunulmuştu.

KYK borçlarıyla ilgili çalışmalar şu anda sürüyor. Yakın bir tarihte yetkili kurumlardan yapılandırmayla ilgili açıklama yapılması bekleniyor.