Jandarmanın son yıllarda Ağrı ve bölgede artarak devam eden terör operasyonları sayesinde, terör örgütü mensuplarının eylemleri başta olmak üzere faaliyet alanları büyük oranda azaltıldı.

Özellikle jandarmanın kullandığı İnsansız Hava Araçları (İHA) ile tespit edildikleri için saklandıkları inlerinden çıkaramayan teröristler, havadan yapılan gözetleme çalışmalarına yakalanmamak için farklı yöntemlere başvurmaya başladı.

600 BİN LİRA ÖDÜLLE ARANIYORDU

Bölgedeki terör eylemlerini tamamen sonlandırmak ve suça karışanları etkisizleştirmek için çalışmalarına ara vermeden devam eden güvenlik güçleri, bir süre önce İçişleri Bakanlığı'nın "Terörden Arananlar Listesi"nde turuncu kategoride yer alan ve 600 bin lira ödülle aranan "Agir" kod adlı terörist Uğur Arslan'ı etkisiz hale getirmek için çalışma başlattı.

TİTİZLİKLE YÜRÜTÜLEN OPERASYON

Bu çerçevede İl Jandarma Komutanlığı görevlileri, Ağrı'da bir çocuk ve 22 güvenlik görevlisinin şehit edilmesinin de aralarında bulunduğu birçok terör eylemine katıldığı belirlenen Arslan'ın yerini belirlemek için özel bir çalışma yürüttü.

Terörist Arslan'ın bölgede gerçekleştirdiği saldırılar ve ardından devam eden operasyonlarda elde edilen bilgilerden yola çıkan güvenlik güçleri, yaptığı istihbarat çalışmalarında Arslan'ın, Tendürek Dağı kırsalında olduğunu belirledi.

JOPER TİMİ GİTTİ

Çok sayıda mağara ve oyukların bulunduğu bölgede yapılan operasyonlar dolayısıyla teröristlerin yakalanma korkusuyla gizlendikleri inlerinden çıkmaması üzerine, bölgeye JOPER timi sevk edildi.