Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından yayımlanan duyuruda 60 bin TL girişimci desteği verileceği açıklandı.

KOSGEB tarafından yayımlanan duyuruda ise;

"Yenilikçi, teknolojik ve katma değeri yüksek bir ürün üreten, bu ürünü uluslararası pazarlara taşımak isteyen ve ihracat odaklı çalışan KOBİ’ler önceliğimiz olmak üzere yeni bir vizyon ile bütün KOBİ’lerimize gerekli desteği sağlayacağız." denildi.

KOSGEB GİRİŞİMCİLERE NE KADAR DESTEK VERECEK?

KOSGEB ayrıca geleneksel girişimcilere 60 Bin Türk Lirası destek ödemesi, ileri girişimcilere ise 370 Türk Lirası'na kadar destek verileceğini açıkladı.

KOSGEB GİRİŞİMCİ DESTEĞİ DETAYLARI

KOSGEB tarafından yayımlanan duyuruda ise;

"Programın amacı, girişimcilerin iş kurma ve yürütme konularında bilgi ve becerilerini geliştirmek, başarılı iş planlarını/iş modellerini ödüllendirmek, girişimcilik ekosisteminde yer alan aktörler arası işbirliğini arttırmak, yeni kurulan işletmelerin en kırılgan oldukları dönemde hayatta kalma oranının arttırılmasına katkı sağlayacak yapıların ve ulusal plan ve programlar doğrultusunda yeni işletmelerin kurulmasını ve sürdürülmesini sağlamaktır." deniliyor.