Dünyada ve ülkemizde etkisini giderek artıran koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden insan sayısı giderek artmaktadır. Bulaşma riski dolayısıyla virüsü kapan kişilerden uzak durulması gerektiği uzmanlar tarafından sıklıkla dile getirilmektedir. Bu şartlar altında koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin cenaze işlemlerinin nasıl yapıldığı merak edilen konulardan biri haline gelmiştir.

Dünya üzerinde görüldüğü günden bu zamana kadar 28.000’den çok kişinin hayatını kaybetmesine neden olan koronavirüsün yayılmasına engel olmak için pek çok farklı tedbir alınmaya devam ediyor. Virüs nedeniyle hayatını kaybeden insanların cenazesinin yıkanması ve gömülmesi sırasında da bu tedbirler uygulanıyor.

Cenazeler Nasıl Yıkanıyor?

Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin cenazelerinin yıkanma işlemi tek bir gasilhanede gerçekleştiriliyor. Bu gasilhanede cenazeler morga alınmadan evvel işlem görüyor. Gönüllülük esasına göre seçilen gassalar için üst seviyede tedbirle yıkama işlemi gerçekleştiriliyor.

Hangi Mezarlıklara Gömülüyorlar?

Aile mezarlığı olanlar aile mezarlıklarına gömülüyorlar. Aile mezarlığı olmayanlar için ise Kilyos ve Beykoz’da hazırlanmış olan mezarlıklara defin işlemi gerçekleştiriliyor. Ardından ailenin cenazeyi nakil etme talebinde bulunması durumunda kolaylık sağlanması için cenazeler bu mezarlıklara tabut içinde gömülüyor.