Kamudanhaber- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi toplantısı öncesinde düzenlediği basın toplantısında konuştu.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Tam bir cadı avı başlatıldı. At izi it izine karşıtı diyorlar ya, bunu yapan kim" dedi. 

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında başlatılan soruşturma ve görevden almalara değinen Kılıçdaroğlu, "Cadı avı başlatırsanız bunu sonu felaket olur dedim. Devlet kinle öfkeyle yönetilemez. Devlet akıl ve bilgiyle yönetilir. Devlet sağduyuyla yönetilir. Bugün geldiğimiz nokta bu tam bir cadı avı başlatıldı" dedi.

Terör örgütü mensubu öğretmenlerin ihraç edilmesiyle ilgili konuşan Kılıçdaroğlu, "Cadı avının üçüncü ayağı öğretmenler. İlk işaret Diyarbakır'dan verildi. 11 bin 285 öğretmenin açığa alınmasıyla karşı karşıya kaldık. Neymiş bunlar terör örgütleriyle ilişkiliymiş" dedi.

"At izi it izine karşıtı diyorlar ya, bunu yapan kim?" diye soran Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"İktidar hiç suçlu değil! Böyle bir hükümet anlayışı yoktur. Bir şey yapıyorsanız sorumluluğunu üstleneceksiniz. Sorumlu olan, vicdan sahibi olan bu görevden ayrılmalı. Cadı avının birinci ayağı medya... F tipi örgütlenmenin karşısında olan gazetecilere de operasyonlar yapıldı."

 Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkan diğer başlıklar şöyle:

"Cumhuriyet tarihinde ilk kez darbe girişimine karşı ortak payda oluşturuldu. 14 yıldır Türkiye bu noktaya niçin ve hangi koşullarda geldi? Bu ülkede güçlü bi demokrasi, hukukun üstünlüğü, özgür basın, adil yargılama olsaydı böyle bir tabloyla karşılaşmayacaktık. En önemlisi devlette liyakat olsaydı bunlar olmayacaktı.

Darbe girişim oldu, 4 siyasi parti karşı çıktı. Peki bundan siyasetçiler olarak gerekli dersi çıkardık mı? Dediler ki biz bu süreci tek başımıza götüreceğiz, mücadele edeceğiz. Sayın Binali Yıldırım, OHAL'in görüşüldüğü gün beni aradı. OHAL yasa tasarısına destek istedi. Kendisine, bu parlamentoda demorkasiyi savunacak bir partiye ihtiyaç olduğunu söyledim. Biz OHAL'e karşı çıktık, neden? 4 siyasi parti darbeye karşıydı. 

Bu 4 siyasi partinin bildirisini hükümet BM'ye gönderdi. 4 siyasi parti yasal düzenlemeleri yapabilirdi. Hayır dediler, biz bunu yapmayacağız, kendi istediğimizi gerçekleştireceğiz.