Gazete Duvar'da yer alan haberde; 120 binin üzerinde ihraç edilen kamu personelini ilgilendiren bu durum Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nda gündeme geldi.

İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, pasaport konusunda gerekli tüm çalışmaları titizlikle yürüttüklerini belirterek, "Haksızlığa uğrayan, herhangi bir pasaport hakkı olup da alamayan varsa, onların hepsini yaptığımız çalışmayla tamamladık ama KHK'liler konusunda kanuni bir düzenlemeye ihtiyaç var, bu düzenleme yapıldığı takdirde, Meclisimizden bu kanun çıktığı anda biz uygulamayı ona göre aynı anda yapacağız, bu konuda da Adalet Bakanlığının bir çalışması olduğunu biliyorum" dedi.

İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu da Bakan Yardımcısı İnce'yi doğruladı, "Benim de o konuda bilgim var, çalışma yapılıyor" dedi. Bakan Yardımcısı İnce, Yargı Reformu Strateji Belgesi kapsamında hazırlanması gündeme gelen yargı reformu teklifine gönderme yaparak, "yargı paketi içerisinde belki de bu çıkacaktır diye tahmin ediyorum" dedi.