Kamudanhaber - Özel Haber 

Diyarbakır, Van ve Mardin illerine PKK terör örgütüne destek vermekten Kayyum atandı ...

İçişleri Bakanlığı Diyarbakır , Van ve Mardin illerinin Valilerini belediyelere kayyum olarak atandı ...

Siyasi partiler kayyum atamaları ile ilgili açıklamalarda bulundu ...

Kayyum atamalarına en büyük destek MHP’den geldi ...

Diğer siyasi partiler kayyum atamalarına karşı çıktı ...

Kayyum atamalarına en büyük destek Türk Eğitim Sen’den geldi ...

Türkeğitimsen genel başkanı Talip GEYLAN ;

Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediye Başkanlarına yapılan operasyonları değerlendirdi. Geylan; bu tasarrufu, devletimizin terörle mücadele kapsamında yaptığı operasyonların bir parçası olarak gördüğünü söyledi. “Kamu kurumlarının bir terör örgütünün lojistiğine havale edilmesi, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının vergileriyle oluşan devletin kaynaklarının terör örgütünün saha çalışmasına, militan devşirme çalışmasına aktarılması, kamu kurumlarının terör propagandasının zemini olarak kullanılması kabul edilemez” diyen Geylan, terörle mücadele kapsamında alınan tedbirleri sonuna kadar desteklediklerini söyledi.

Kayyum atamalarına KESK ve Eğitimsen karşı çıktı ...

KESK yaptığı açıklama da ;

#Mardin, Diyarbakır ve Van Büyükşehir Belediyesi'ne #kayyum atandı. Halkın seçtiği Belediye Başkanları’nın Görevden alınması Demokrasi’nin temeli olan yerel yönetimlere ve halk iradesine darbedir! açıklamasını yaptı ...

Kayyum atamaları ile ilgili yetkili sendika suskun kaldı ...

Ak Parti’nin sosyal tabanının oluşturduğu Memur-Sen’in kurumsal hesabından ve genel başkan Ali YALÇIN’dan kayyum atamaları ile ilgili şu ana kadar bir açıklama gelmedi .