Türkiye Kamu- Sen Genel Başkanı Önder Kahveci yaptığı açıklamada memur paketinin detaylarına değindi. Kahveci memur paketi içerisinde 3600 ek gösterge, vergi dilimi, sözleşmelilere kadro, YHS personeli, bayram ikramiyesi ve yönetici atama gibi hususların olduğunu söyledi. İşte o açıklamalar...

1-Birincisi tüm gelirlerimizin emekliliğe yansıtılması. Bunu mutlaka sağlayacağız inşallah.

2- Pakette yer alan bir diğer mesele; 3600 ek gösterge meselesi çalışanın yakından takip ettiği ve hassasiyetle beklediği mesele. Hakkaniyetli, adaletli bir 3600 ek göstergenin mutlaka çalışanlara kazandırılması gereklidir. Verilen söz artık yerine getirilmelidir.

3- Diğer can yakıcı mesele vergi dilimleri ile ilgili meseledir. Daha nisana gelmeden ocak ayında aldığımız zammı kaybediyoruz. Kasım ayına geldiğimiz zamanda bir üst dileme giderek temmuzdaki zammı veriyoruz. Böyle bir sistem olmaz.

4- Memurların vergi dilimleri yüzde 15 ‘te sabitlenmeli. Devletin vergiyi  çok kazanandan çok az kazanandan az alması lazım.  ama şu anda devlet yakalandığından vergi alıyor yani açık söyleyeyim Türkiye’nin vergi rekortmeni memurlardır. Onun için bu meselede mutlaka mesafe alacağız.

5- Sözleşmelilere Kadro Meselesine gelince; Artık yeter dayanılacak hal almadı bakın bir Saadet öğretmen vakası yaşandı bu ülkede . Sözleşmeli bir kardeşimizdi. Öğretmendi ama intihar etti neden iş güvencesi ile ilgili kendisine uygulanan mobbing nedeniyle

6- Şimdi milli eğitim bakanımıza soruyorum. Sizin vicdanınız rahatmı?  Buna müsaade etmeyin aileleri parçalamayın. Aile bütünlüğünün olmadığı bir sistemi nasıl savunabiliriz biz. Bazıları bunu savunabilir ama biz asla savunmayız.

Biz asla iş güvencesinin olmadığı aile bütünlüğünün sağlanmadığı, eğitim, sağlık gibi mazeretlerin dikkate alınmadığı bir istihdam politikasını kabul edemeyiz. Kamu dışı aile sağlığı çalışanı, vekil ebe hemşireler v.b istihdam politikaları kamunun yararına değildir.

Çıksın biri desinki sözleşmeli çalıştırınca daha verimli elde ediyoruz, böyle bir şey yok hiç kimse aileleri ayırmasın yuvaları dağıtmasın.

7- Kamuda 115 bin hizmetli arkadaşımız var. Üniversite mezunu, yüksek lisans yapan var. emek vermişler kendilerini geliştirmişler. Devlete bir kuruş maliyeti yok. Neyi bekliyoruz? Hizmetli arkadaşlarımıza kamu maliyesine hiçbir yükü olmayan memurluk kadrosu verilmelidir.

8- Bu ülkede ikramiye almayan tek kısım memurlar. Memurlar üvey evlatmı? Memurlara ikramiye ödense toplam maliyeti 6 milyar.  Bu ülkede 3 günde ödenen faiz. Memurlara niçin ödenmiyor bayram ikramiyesi çalışanın hakkıdır. Anasının ak sütü gibi helaldir

9- Yönetici atama meselesi var. Hain darbe girişiminden sonra sihirli sözcük liyakat oldu. Peki ülkenin yönetimine liyakatli insanları getirmek için çaba sarf ediyor muyuz, hayır.  Bu iş böyle devam edemez etmemelidir.

10- Gelin liyakati gerçekten önceleyecek, bilgiyi, beceriyi öne çıkaracak adaletli hakkaniyetli bir görevde yükselme sınavı ortaya koyalım. Bunu da mülakatla sulandırmayalım.  İnsanların haklarını yemeyelim. Adam kayırma meselesi ülkenin ciddi sorunudur. Bunun önüne geçmeliyiz.

Dönem adam kayırma, sendikacılık ayrım yapma dönemi değildir. Madem birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Yürekten inanıyoruz buna ihtiyacımız var. Devletin yönetim kademeleri asla bir sendikaya, cemaate, dernek, tarikata teslim edilmeyecek kadar önemli mevki ve makamlardır.