Vücudun sağlıklı bir sistemde çalışabilmesi için beslenmeye ekstra özen göstermek gerekir. Bunun yanında düzenli olarak spor yapılması da sağlıklı yaşamı beraberinde getirse de öncelik daima beslenme alışkanlıklarının iyileştirilmesinde olmalıdır. Sağlıklı beslenme alışkanlığının edinilmesi ile organların görevlerini yerine getirmesi de çok daha kolay olacaktır. Bu nedenle doğru besinleri, düzenli aralıklarla tüketmek vücut sağlığı açısından oldukça faydalıdır.

Elbette doğal olduğu sürece tüm besinlerin belirli oranlarda tüketilmesi gerekir. Ancak uzmanlar her organın farklı besinlere ihtiyaç duyduğunu, vücudun her kısmının enerjiyi farklı besinlerden almak istediğini belirtiyor. Özellikle kalbin sağlıklı bir şekilde çalışabilmesi için tüketilmesi gereken besinleri, düzenli tüketmeye özen gösterilmesi isteniyor.

Peki Kalp Sağlığı İçin Hangi Besinleri Tüketmek Gerekiyor?

Uzman diyetisyenlerin programlarında sık sık yer verdiği besinler aslında temelde kalbin ihtiyacı olan enerjiyi alabilmesi için yarar sağlayan besinler oluyor. Çünkü diyet evresinde de düzenli beslenmede de sağlığına en çok dikkat edilmesi gereken organ kalp oluyor. Bunun için diyetisyenler kalp sisteminin aksaklık yaşamadan çalışabilmesi ve vücudun gerekli olan enerjiyi alabilmesi için bu besinleri öneriyor;

Balık: Özellikle ton balığı ve somon balığının düzenli tüketilmesi kalp sağlığı açısından büyük önem taşıyor. Çünkü iki balık türünün de Omega-3 yönünden zengin olması, kalp sağlığını olumlu etkiliyor.
Yeşil Çay: Diyette olan kişilere de sık sık tavsiye edilen yeşil çay, vücutta detoks etkisi yaptığından, vücudun arınmasına yardımcı oluyor. Bu nedenle sürekli olarak yeşil çay tüketilmesi tavsiye ediliyor.
Ceviz: Cevizin kan basıncını dengeleme gibi bir özelliği olduğundan kalbin erkenden yorulmasını ve tansiyon hastalığının ortaya çıkmasını önlüyor.