Kamudanhaber - Özel Haber

Kadıköy Anadolu Lisesinde yaşanan rezaletin baş sorumlusuna,  kendi üyesi olduğu için Eğitim Bir-Sen genel başkanı Ali Yalçın sahip çıkmış. Acaba bu müdürün Sendikası farklı olsaydı, mesela Türk eğitim-Sen de olsaydı ne yapardı? Hemen linç girisimi başlatırdı. Haksizliga sahip çıkacağına buçuk zamlara karşı tepkini göster de görelim sendikacılığını. Yazık, eğitim hiç bu kadar acınası duruma düşmemişti. 

Devlet içerisinde devlet haline gelen bu sendikamsı yapı, eğitimde yaşananların baş sorumlusudur. 3 tane üye yazacağım diye çocuklarımızın geleceğini karartıyorsunuz, emaneti ehline vermeyen bir anlayış çöküşe neden olacaktır. 

Kadıköy Anadolu Lisesi 2019-2020 açılış töreninde lise birinci sınıfa başlayan öğrencilerin üzerine üst sınıf öğrencileri tarafından ve okul idarecilerinin gözleri önünde simit atılıyor. Martı amblemli bu okula gelen öğrencilere Martılarım diye hitap ediliyor. Simit (ekmek) toplum kültürümüzce kutsal sayılmaktadır. Ekmeğe saygı toplumumuzun değeridir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ne idüğü belirsiz vakıf ve dernekler ile anlaşmalar yapılarak okullarda değerler eğitimi veriliyor, bu mu sizin değer anlayışınız ? Yıllardır yapılan bir uygulama imiş, yapmayın kardeşim, değiştirin. Mesela kitap dağıtın çocuklara yada çiçek verin. Hem örnek olsun hem de çocuklarımıza bir faydası olsun.
Burada asıl mesele bu okuldaki yönetim zaafiyetidir. Kadıköy Anadolu Lisesi köklü ve başarılı bir okul iken ve her yıl üniversite sınavlarında ilk 100'e çok sayıda öğrenci gönderiyor iken, şimdi bu başarı seviyesi azalmaktadır. Tabi bu okula gelen öğrenciler ülkemizin en çalışkan ve yüksek puanlı öğrencileridir. Başarı bu çocuklarımızın ve orada görev yapan öğretmenlerimizin eseridir Özellikle 2014 yılından beri okul müdürü 3-4 defa değişmiştir. Sen git diğeri gelsin, yok sende uymadın beriki gelsin. Bırakın 8 yıllık süreyi 4 yıl bile tamamlamadan sık sık değişmektedir. Mevcut Müdür de 1 yıldır görev yapmaktadır. 

Atamaları ehliyet ve liyakat üzerine yapmazsanız, olacağı budur. 

Yetkili sendika ýoneticileri, adalet bir gün herkese lazım olacaktır. Unutmayın.

Halil İbrahim Çakmak 
Türkeğitimsen İstanbul Şube Başkanı