İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü, eğitime ilişkin yaklaşımları paylaşmak içim dijital çağın imkânlarından yararlanmayı da ihmal etmiyor. 

İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğünün geliştirdiği İstMem mobil uygulaması sadece İstanbul’daki değil tüm Türkiye’deki eğitim gündemini takip etmek isteyenlere rehberlik edecek bir içerik sunuyor. Uygulamayla öncelikle İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğünün 2023 Eğitim Vizyonu çerçevesinde hayata geçirdiği projelerle ilgili ayrıntılı bilgiler ve etkinlik haberleri çok daha yakına geliyor. Böylece her gün eğitimle ilgili bilgi ve haberlere erişebilme imkânına kavuşuyor.

Eğitim dünyasına ve eğitim hayatına ilişkin pek çok bilginin ve haberin bir arada bulunduğu ve İstMem mobil uygulama tam anlamıyla bir rehber niteliğinde olduğu görülüyor. 

Eğitim ve kültürle ilgili hemen her şeyin bir arada olduğu ve kolayca erişim sağlanan İstMem mobil uygulama artık mobil marketlerde ve ücretsiz. Uygulamadan veli, öğretmen ve öğrenciler başta olmak üzere eğitim gündemini ve ekosistemini takip etmek isteyen herkes kolayca yararlanabiliyor.

İstMem mobil uygulamayla eğitim ortamlarının ayrılmaz parçası olan masallarla ilgili çalışmalar yürüten İstanbul Masal Okulu’nun uzaktan eğitim çalışmalarına katkı sunan masal anlatımlarına ulaşılabiliyor. Uzaktan eğitim sürecinde İstMem mobil uygulamayla hem TRT EBA TV’ye hem de öğrencilere öğretim programları yanında kendi istek ve tercihleri doğrultusunda öğrenmeyi yeniden keşfedeceği fırsatlar sunan EBA’ya ulaşılabiliyor.

 İstMem mobil uygulama, sanata, düşünmeye, yaşam becerilerine ve tasarıma vakit ayırmak isteyen herkese ulaşabileceği kaynakları sunuyor. Herkesi yeniden hayal okulunun öğrencisi olmaya çağıran Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü ile UNESCO Türkiye Millî Komisyonu iş birliğinde yürütülen “Anadolu Masalları Projesi” resmî Youtube kanalı başta olmak üzere pek çok müzeye, kütüphaneye kolayca ulaşmak mümkün.

Haberler ve duyurularla eğitime dair başka bir bakış açısı kazanmanın mümkün olduğu İstMem mobil uygulama öğretmen, öğrenci ve velileri yakından ilgilendiren hususları öğrenmek bakımından çok fonksiyonel. Çünkü eğitim ekosistemindeki yenilikleri okuyarak, eğitim perspektifini geliştirmek için neler yapılması gerektiğini öğrenme fırsatı yakalanıyor.  Uygulama üzerinden Millî Eğitim Bakanlığının eğitim takvimine, velileri pratik bilgilerle desteklemek amacıyla hazırlanan “BİZDEN” adlı aylık bültenine, Eğitim YA DA Eğitim dergisine de erişilebiliyor.

İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğünün yazılım ekibinin çalışmasıyla hayat bulan İstMem mobil uygulaması haberlerin yanında eğitimle ilgili önerilerin yer aldığı, iyi örneklerin paylaşıldığı, eğitim gündeminin takip edildiği, kültür ve sanatın altının çizildiği bir platform niteliğinde.

MESLEK LİSELERİ KORONAVİRÜSE KARŞI ÜRETİYOR

Mesleki Ve Teknik Eğitim Kurumları Koronavirüs Tedbirleri Kapsamında Gelen Yoğun Talep Üzerine Üretim Kapasitelerini Ve Çeşitliliğini Artırıyor.

Koronavirüs önlemleri kapsamında meslek liselerinde başlatılan üretimin kapasite ve çeşitliliği artırılmaya devam ediyor. Üreten Okullar Projesi bağlamında İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğüne bağlı mesleki ve teknik eğitim kurumları hijyen amaçlı solüsyon, maske ve tulum üretimiyle koronavirüse karşı mücadele sürecinin önemli bir parçası hâline geldi.

Bu zor günlerde İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü, Millî Eğitim Bakanlığının vizyonu ve stratejik yönetimi çerçevesinde mesleki ve teknik eğitim alanı başta olmak üzere tüm eğitim süreçlerinde Türkiye için ne gerekiyorsa gece gündüz demeden çalışmaya devam ediyor. Uzaktan eğitimle birlikte üreten okullar yaklaşımını farklı alanlara taşıyor.

Dezenfeksiyon Malzemeleri, Maske, Tek Kullanımlık Önlük ve Tulum Üretimi

Millî Eğitim Bakanlığı, koronavirüs salgını nedeniyle alınan önlemler kapsamında meslek liselerinde üretim çeşitliliğini ve kapasitesini artırıyor. Öncelikle temizlik ve dezenfeksiyon malzemeleri üretimine odaklanan Bakanlık, tüm okul ve pansiyonların temizlik ürünlerinin tamamını üretebilir duruma geldi. İstanbul’da belirlenen yedi okulun her biri 10 bin ton kapasiteyle çalışıyor.

Sonra ikinci adımı atarak maske, tek kullanımlık önlük ve tulum üretimine başlandı. Bu okullar şimdilik günlük yaklaşık 10 bin maske üretecek kapasiteyle çalışıyor. Öte yandan cerrahi maske üreten okullara özel eğitim meslek okulları da katıldı. Cerrahi maske üretimi için belirlenen okullardan her gün güzel haberler geliyor. Seçilen okullarda deneme üretimleri tamamlandı. Kısa sürede ilk maskeler üretildi. Üretilen cerrahi maskeler öncelikli olarak yaşlılara ve desteğe ihtiyaç duyan ailelere ücretsiz ulaştırılacak.

İstanbul’da Beşiktaş Rüştü Akın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Beşiktaş Levent Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Gaziosmanpaşa Küçükköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi,  Büyükçekmece Doç. Dr. Burhan Bahriyeli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Kartal Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ataşehir Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, maske üretimi yapacak okullar olarak belirlendi.

Bu süreçte İstanbul tek kullanımlık önlük ve tulum üretimi için pilot il seçildi.  Özellikle sağlık çalışanları için hijyen açısından çok önemli olan tek kullanımlık önlük ve tulum üretimi için yatırımlar yapıldı ve üretime başlandı. Bunun için İstanbul pilot il seçildi ve 8 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde üretime geçildi. Bu okullar, Beşiktaş Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Çekmeköy Taşdelen İSO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Beyoğlu İTO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Maltepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Pendik Melek Aknil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Fatih Selçuk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi,  Beşiktaş Rüştü Akın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Beşiktaş Levent Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi şeklinde belirlendi.  Okullarda başlayan çalışmalar hızla üretime dönüştü.