Milli Eğitim Bakanlığı İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı (İLKSAN) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri, 1987'de görev yaptığı Şırnak'ta şehit edilen öğretmen Şenol Akar'ın Aydın'daki ailesini ziyarette bulundu.

Ziyarette, Akar'ın anne ve babasına şehit öğretmen anısına yaptırılan tabak, Kur'an-ı Kerim ve Türk bayrağı hediye edildi.

Şırnak’ın Yoğurtçular Köyü İlkokulu öğretmeni olarak görev yaparken 1987 yılında PKK'lı teröristler tarafından 10 Kasım'da Atatürk’ü anma töreni düzenlediği gerekçesi ile okul lojmanı basılarak şehit edilen öğretmen Şenol Akar için, İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı (İLKSAN) anma töreni düzenledi. Karpuzlu Şehir Mezarlığı’ndaki anma törenine, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Erol Barut, Karpuzlu Belediye Başkanı Hilmi Dönmez, Karpuzlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Ağırol, İLKSAN Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Yılmaz ve yönetimi, şehit öğretmen Şenol Akar’ın annesi Meliha Akar, babası Hilmi Akar, öğretmenler ve okul arkadaşları katıldı.

Anma programında Karpuzlu Müftüsü Himmet Metin eşliğinde dualar okundu. İLKSAN Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Yılmaz, ilk terör şehidi Şenol Akar’ı rahmetle andıklarını söyledi. Şehit öğretmen Şenol Akar için camide mevlit okutulduktan sonra adını taşıyan ortaokulda lokma hayrı dağıtıldı.

Heyet daha sonra Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş'u makamında ziyaret ettikten sonra Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger'le görüştü.

Yılmaz ve beraberindekiler, İLKSAN'ın faaliyetleri hakkında Vali Köşger'e bilgi verdi.