T.C. Cumhurbaşkanlığı Diyanet İşleri Başkanlığı ve Kurumumuzun ortak çalışması ile planlanan 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Yarıyıl (Sömestr) Tatili İLKSAN üye ve yakınları Umre Programı, 10 günlük bir program olup, 3 günü Medine, 7 günü Mekke olarak düzenlenmiştir.  Umre için gidişler 18 Ocak 2020 tarihinde, dönüşler ise 28 Ocak 2020 tarihlinde gerçekleşecektir. (Gidiş-Dönüş tarihlerinde bir günü geçmeyecek şekilde değişiklik yapılabilir.)

 

PROGRAM:

Son başvuru tarihi: 20.12.2020

Oteller merkeze yürüme mesafesindedir. (Maksimum 900mt-1000mt)

SAR: Suudi Arabistan Riyali

 

OTEL BİLGİLERİ

Yürüme Mesafeli:

Medine Oteli: Grand Marmara, Divan Marmara, Bosphorus2 vb.

Mekke Oteli: Cezire, Mercuri vb.

Servisli:

Medine Oteli: Grand Marmara, Divan Marmara, Bosphorus2 vb.

Mekke Oteli: Bedrül Aziziye, Darul Bunyan2, Darul Hadi vb.

 

Umre ziyaretine katılacaklar otellere kayıt sırasına göre yerleştirilecektir. Her oda içerisinde banyo/wc bulunmaktadır.

Yemekler Türk aşçılar tarafından hazırlanmaktadır.

Odada beraberinizde konaklayacak kişi veya kişileri kendiniz belirleyebilirsiniz.

 

Fiyata Dahil Olan Hizmetler:

  • Gidiş- Dönüş uçak biletleri
  • Otelde konaklama bedelleri
  • Sabah kahvaltısı, öğlen kumanyası ve akşam yemeği
  • Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından içinde dua kitabı, seccade ve tesbih bulunan çanta

 

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler:

  • Umre ziyaretine Ankara’dan hareket edilecektir. Ankara dışından gelecek ziyaretçilerin bulundukları ilden Ankara’ya geliş ücretleri kendilerine aittir.
  • Umre ziyaretine katılacak kişiler masraflarının tamamı kendilerine ait olmak üzere pasaportları yok ise pasaport çıkartacaklardır. Vize işlemleri Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılacaktır.

 

Önemli Bilgiler:

  • Tüm İlksan üyeleri, emekli üyeler, eşleri, çocukları ve akrabaları umreye katılabilecektir.
  • Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 40 kişilik gruplara Din Görevlisi tahsis edilecektir.
  • Başvuruda bulunmak isteyen ziyaretçilerimiz seçmiş olduğu umre turunda; 2, 3  veya 4 kişilik oda tercihine ait olan BANKA KODU ile birlikte anlaşmalı bankalardan birine giderek  bu tura ait umre  ücretini yatıracaktır. Dekontu ile Umre Başvuru Formunu tarafımıza gönderdikten sonra Sandığımızca Müftülüğe başvuruda bulunulacaktır.
  • Suudi Arabistan’a gittikten sonra herhangi bir sebeple veya kendi isteğiyle erken dönmek isteyen Umre yolcularına (otel, uçak, vize ve diğer hizmetler için ödemeler önceden yapıldığından) herhangi bir ücret iadesi yapılamayacaktır.
  • Uçak biletinde yazılı dönüş tarihleri dışında bir tarihte dönmek isteyenler ücret farkını; farklı bir havayolu şirketi ile dönenler ise bilet ücretini kendileri karşılayacaktır.

 

Başvuru Şekli ve Şartları:

  1. Umreye gitmek isteyenler:
    Belirtilen banka kodu ve T.C. numaraları ile bankaya ödeme yaparak banka dekontlarını temin edeceklerdir.
  2. Ödemeler Vakıfbank, Vakıf Katılım Bankası, Ziraat Bankası, Ziraat Katılım Bankası, Halkbank, Albaraka Türk Katılım Bankası ve Kuveyt Türk Katılım Bankası’na yapılabilecektir. Ancak  vade farksız taksit seçeneğinden faydalanmak isteyen üyelerimiz, umre ücretinin %40’ını peşin ödemek koşulu ile kalan %60’lık kısmı  vade farksız 3 taksit şeklinde Albaraka Türk Katılım Bankası ve Kuveyt Türk Katılım Bankası’ndan taksitlendirme yaptırabileceklerdir.
  3. Umre ücretini yatıran üyelerimiz Sandığımıza ait 444 19 43 numaralı  telefonu arayarak kişisel bilgilerini kaydettireceklerdir.