İçişleri Bakanlığının yayınladığı genelgede koronavirüs nedeniyle toplu taşıma araçları kapasitelerinin yalnızca yüzde 50'sini kullanmak zorunda olduğu açıklanmıştı. Ancak İstanbul Büyükşehir Beldiyesi tarafından seferlerin azaltılması kararı alındı. Skandal kararın ardından, toplu taşıma araçlarını kullanan yolcular sosyal medya aracılığı ile haklı isyanlarını duyurmaya çalıştı.

İSTANBUL'DA 30 HATTA SEFER İPTALİ: VATANDAŞ İSYAN ETTİ

Belediye gerekçe göstermeden işe gidiş ve geliş saatlerinde il genelinde 30 hatta sefer iptallerine gitti. 8 vagonlu metro hatları 4 vagona düşürüldü, sefer aralıkları da 7 dakikaya kadar çıkarıldı. Tam insan trafiğinin yoğun olduğu saatlerde gelen iptaller adeta korona virüse davetiye çıkardı. Vatandaşlar balık istifi halinde metro ve otobüslere bindi.

Kimi otobüs yolcusu “48A otobüsü 7.10 ve 7.20 seferleri gelmedi. Otobüs tıklım tıklım. Bu mudur virüsle etkin mücadele, sağlıklı olan hastalanır!” dedi. Kimi metrobüslerdeki yoğunluğu gösteren fotoğrafları paylaşıp "İçişleri Bakanlığı’nın genelgesine rağmen İstanbul’da metro, metrobüs, otobüs seferleri azaltan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun marifeti” dedi.

Birçok şehirde konuyla ilgili önlemler alınırken İstanbul'da halk sağlığını tehdit eden toplu taşıma araçlarının doluluğuna henüz bir çözüm bulunamadı. Koronavirüs salgını nedeniyle yolcu kapasitesinin düşmesi gerekirken birçok bölgede vatandaşlar tıklım tıklım seyahat ediyor.

BOĞAZKÖY-BAKIRKÖY SEFERİNDEKİ GÖRÜNTÜLERE YOĞUN TEPKİ

Vatandaş artık isyan etmekten yorulsa da sosyal medya üzerinden haklı olarak İBB yönetimine tepkiler çığ gibi büyüyor. 

Son gelen fotoğraflarda ise Boğazköy-Bakırköy seferini yapan 146 nolu otobüsün hınca hınç dolu olduğu yolcuların yer bulmakta bile zorlandığı görülüyor.

MURAT ONGUN'DAN SÖZCÜ'YE 'TROLL' BENZETMESİ

İBB Sözcüsü Murat Ongun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İBB'yi eleştiren ve özellikle CHP'ye yakınlığıyla bilinen Sözcü dahil birçok gazete ve sosyal medya hesaplarını 'troll' olmakla suçladı. Ongun, ''bu yapılan organize kötülüktür'' ifadelerini kullandı.

MURAT ONGUN'DAN SÖZCÜ'YE 'TROLL' BENZETMESİ

İBB Sözcüsü Murat Ongun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İBB'yi eleştiren ve özellikle CHP'ye yakınlığıyla bilinen Sözcü dahil birçok gazete ve sosyal medya hesaplarını 'troll' olmakla suçladı. Ongun, ''bu yapılan organize kötülüktür'' ifadelerini kullandı.

İşte Murat Ongun'un o ifadeleri:

Değerli İstanbullular Lütfen dikkatle okuyun ve paylaşın. Bu, İBB başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik organize kötülüğün fotoğrafıdır. Bugün önce troll hesapların sonra da bazı basın organlarının paylaştığı "dolu otobüs" fotoğraflarındaki olağanüstü durumu yakından araştırdık.

30 duraklı 62 No’lu Kağıthane-Kabataş Hattımıza 15 Mart Pazar günü toplamda 41 yolcu 22 Mart Pazar günü toplamda 1 yolcu 29 Mart Pazar günü toplamda 71 yolcu, sabah 06.00'da Fazilet Durağı’ndan şoförün uyarısına rağmen araca bir anda 47 yolcu binmiştir.

Senaryo şöyle gerçekleşiyor, salgının hızla yayılmasıyla, tüm toplu taşıma kullanımının %90 oranında düştüğü bir zamanda, pazar sabahı daha önce hiç yaşanmamış bir hareketlilik yaşanıyor. Pazar 06:00’da birkaç duraktan, yapılan uyarılara rağmen kasten toplu binişler gerçekleşiyor.

Sonra da çekilen kalabalık otobüs fotoğrafı Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu'na yönelik devamlı hakaret dolu paylaşımlar yapan bir hesap aracılığıyla troll hesaplarla yaygınlaştırılıyor.

MURAT ONGUN'A CEVAP MÜCAHİT BİRİNCİ'DEN GELDİ: 47 KİŞİNİN BİNDİĞİ GÖRÜNTÜLERİ PAYLAŞIN

AK Parti eski Grup Başkan Vekili Mücahit Birinci, Murat Ongun'un ifadelerine karşılık olarak iddia ettiği saatlerde 47 yolcunun bindiği otobüsün görüntülerini talep etti.

Birinci, ''Pekala şöyle nokta atışı soru soralım: Ongun; 29 Mart günü, saat 06.00'da, 47 yolcu bindiğini iddia ettiğiniz Fazilet Durağı'na ilişkin, o tarih ve saate ait video kayıtlarını paylaşınız! Paylaşamıyorsanız istifa ediniz? Nasıl yeterince açık mıyım?'' ifadelerini kullandı.

KAĞITHANE BELEDİYESİ'NDEN MURAT ONGUN'A SERT CEVAP

Kağıthane Belediyesi, Murat Ongun'un ''Fazilet Durağı'nda otobüse bir anda 47 kişi biniyor'' ifadelerine sert karşılık verdi. Belediye'nin resmi twitter hesabından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi: