Hacire Akar, 21 Ağustos'ta kaybolan oğlu Mehmet'in (21) HDP'liler tarafından dağa kaçırıldığını söyleyip, 1 gün sonra parti binası önünde oturma eylemi başlattı. Eylemin 3'üncü gününde ortaya çıkan Mehmet Akar, mahkemece ev hapsiyle cezalandırıldı. Oğluna kavuşup, eylemine son veren Hacire Akar, çocukları kayıp annelere çağrıda bulundu. Akar'ın çağrısıyla harekete geçen, çocukları kayıp aileler, 3 Eylül'den itibaren HDP önünde oturma eylemine başladı.

Bu sabah, 5 yıl önce Muş'ta lise 2'nci sınıf öğrencisiyken, terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığını söylediği oğlu Musa için İkram Göktürk ve 4 yıl önce Varto ilçesinde terör örgütü PKK'ya katıldığını kaydeden oğlu Onur için Selma Kan, Diyarbakır'a geldi. Muş'tan gelenlerin de HDP binası önünde oturma eylemine başlamasıyla aile sayısı, 16'ncı günde 40'a çıktı.

'ÇOCUĞUMA KAVUŞMAK İSTİYORUM'

Oğlu Musa için oturma eylemine katılan İkram Göktürk, 5 yıldır haber alamadığını belirterek, "İstiyorum ki çoğum bulunsun, ben de anayım. Oğlumun dağda olduğunu düşünüyorum. Ben huzur ve barış istiyorum, çocuğuma kavuşmak istiyorum" dedi.

'SON ARADIĞINDA SURİYE'DEYDİ'

Onur için oturma eylemine başlayan Selma Han ise oğlundan teslim olmasını isteyerek, "Oğlumun Türkiye'ye gelmesini istiyorum. Son kez aradığında Suriye'deydi. Gelsin, teslim olsun istiyorum. 2014 yılında gitti, arkadaşlarından haberini aldık. En son Suriye'de olduğunu öğrendik. Oğlumdan tek isteğim; gelsin, teslim olsun" diye konuştu.