Son olarak kamu bankaların öncülüğünde başlayan kredi faiz oranlarındaki indirime özel bankalar da katıldı. Bankaların indirim kararlarıyla birlikte bankaların kredilerine talep yoğunluğu yaşanıyor. Uzmanlar talep artışının giderek artacağını belirtirken vatandaşlar bankalardaki güncel faiz oranlarını araştırıyor. Peki, Ziraat Bankası, TEB, Halkbank ve Vakıfbank kredi faiz oranlarında son durum nedir? İşte bankaların faiz oranları....

Kredi taleplerindeki peş peşe indirimlerle birlikte ev ve araba alacak olanlar bankalara akın etti. Uzmanlar kredi taleplerinde artış yaşandığını belirtirken bu talebin giderek artacağını söylüyor. Bu kapsamda kredi çekme düşüncesi olan yüz binlerce kişi güncel faiz oranları hakkında araştırmalarına devam ediyor. İşte Ziraat Bankası, TEB, Halkbank ve Vakıfbank kredi faiz oranları...

VAKIFBANK FAİZ ORANLARI

Konut kredisi: 0.99
İhtiyaç kredisi: 1.35
Taşıt kredisi: 1.25

.

HALKBANK FAİZ ORANLARI

İhtiyaç kredisi: Halkbank müşterileri: 1.25 - Diğer müşteriler: 1.35
Taşıt kredisi: 1.25
Konut kredisi: 0.99

.

ZİRAAT BANKASI FAİZ ORANLARI

Tüketici kredisi: 1.35
Taşıt kredisi: 1.25
Konut kredisi: 0.99

.

TEB FAİZ ORANLARI

İhtiyaç kredisi: 1.25
Taşıt kredisi: 1.25
Konut kredisi: 1.15

.İŞ BANKASI FAİZ ORANLARI

İhtiyaç kredisi: 1.55
Taşıt kredisi: 1.39
Ev kredisi: 1.17

.KAMU BANKALARINDAN TAŞIT KREDİSİ KAMPANYASI

Firmalarla yapılan anlaşmalar ile Türkiye'de üretilen binek ve ticari taşıtlar için;

İş birliği kapsamında Otomotivde Yerli Üretime Özel Taşıt Kredisi Paketleri hazırlandı. Böylece firmalarla yapılan anlaşmalar ile Türkiye'de üretilen binek ve ticari taşıtların alımında uygulanan kredi faizleri düşürüldü.

Hazırlanan paketler doğrultusunda, fiyatı 50 bin ila 120 bin arasında bulunan sıfır kilometre binek araçlarda 18-36 ay vade için aylık faiz oranı yüzde 0,49-0,69 bandında uygulanacak.

.Fiyatı 72 bin ila 120 bin arasında değişen sıfır kilometre ticari araçlarda ise 30-60 ay vadeli kredi; aylık yüzde 0,49-0,69 faiz oranı ile kullanılabilecek.

Taşıt sahibi olmak isteyen müşterilere uygun koşullar ile finansman sağlanmakla birlikte kampanyanın otomotiv sektörüne de önemli bir hareketlilik getirmesi hedefleniyor.

Anlaşmalı otomotiv firmaları binek araçlarda Fiat, Honda, Hyundai, Renault Mais olurken, ticari araçlarda Fiat, Ford, Isuzu, Karsan ve Temsa şeklinde açıklandı. Kampanya, 1 Ekim-31 Aralık döneminde geçerli olacak.

.ANLAŞMALI FİRMALAR

Binek Araçlar: Fiat, Honda, Hyundai, Renault Mais

Ticari Araçlar: Fiat, Ford, Isuzu, Karsan, Temsa