Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, koronavirüs tedbirleri çerçevesinde alınan tedbirleri kamuoyuyla paylaştı. Bakan Gül, dünya genelinde on binlerce kişinin hayatını kaybetmesine sebebiyet veren coroanvirüsün Türkiye’de yayılması sebebiyle noter ve nöbetçi noter uygulamasıyla ilgili yeni gelişmeleri kamuoyuyla paylaştı.

28 – 29 Mart Cumartesi Pazar nöbetçi noter açık olacak mı? Virüsün yayılabilmesini önleyebilmek için COVID-19’a karşı önlemleri duyuran Bakan Gül, nöbetçi noter uygulamasına son verilmesine karar verildiğini açıkladı. Bakan Gül’ün açıklamalarıyla birlikte hafta sonu nöbetçi noter uygulaması kapatılmıştı.

Hafta içi noter uygulamasında bir gün tek bir gün çift numaralı noterler hizmet verirken, nöbetçi noter uygulamasına bir sonraki duyuruya kadar ertelendiği ifadelerine yer verildi.

Nöbetçi noterler ne zaman hizmet verecek?

Nöbetçi noter uygulamasının ne zaman başlayacağı henüz belli olmadı. Son dönemlerde etkisini artırmaya devam eden koronavirüs salgınının tamamen silinmesi halinde nöbetçi noter uygulaması yeniden başlayacak.