Kamudanhaber- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "Bu milletin birlik ve beraberliğini o gece gördük ki kimse hedef alamayacak. Biz, bu birlik ve beraberliği koruduğumuz sürece belki bu ülke böyle menfur saldırılar yaşayacak olabilir ama hiçbiri başarılı olamayacak. Çünkü bu ülkenin vatanını, canı pahasına koruyan evlatları, kadınları, gençleri var." dedi.

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı'nca (TGTV) Haliç Kongre Merkezi'nde "79 Milyon Bir Bayrak Altında" adıyla düzenlenen bayramlaşma programında konuşan Kaya, 15 Temmuz darbe girişiminde 241 kişinin şehit, 2 bin 195 gazi olduğunu kaydederek, şehitlere rahmet, gazilere acil şifalar diledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla 15 Temmuz'dan bu yana şehit yakınlarını ve gazileri ziyaret ettiğini dile getiren Kaya, şunları anlattı:

"Şimdiye kadar hemen hemen 155'e yakın şehit yakınımızı, birçok gazimizi evlerinde ziyaret ettim. Hepsinin ortak bir özelliği var. Şehitlerimizin birçoğu koşarak, hiçbir şekilde arkalarına bakmadan meydanlara gitmişler. 'Eğer bugün gitmezsen meydanlara, yarın bu ülke, bu vatan olmayabilir. Evlatlarımız nerede yaşayacak?' diyerek şehidimizi yollayan kadınlarımız var. Kadın şehitlerimiz var, 8 kahraman kadın şehidimiz. 18 yaşın altında 11 çocuk şehidimiz var. Abdullah Tayyip 15 yaşındaydı. 16 Mutlu Canımız var, 17 yaşında Umutumuz var. Biz, 'Gençlik nereye gidiyor?' diye düşünürken, bu kahraman çocuklarımız meydanları dolduran gençlerimizden sadece birkaç tanesi. Gittiğimiz evlerde hikayeleri dinlerken, bizi etkileyen çok farklı hikayeler oldu. Kadınlarımız 'Başkomutanın çağrısını duydu eşim. Başkomutanın çağrısını duyuca, gitme diyemedim. Ben de gideceğim dedim.' diye anlatıyor. Birçok kadınımız eşiyle beraber meydanlara inmiş ve eşi yanında şehit olmuştu."

Bakan Kaya, bakanlık olarak şehit yakınlarını ziyaret ederek bayrama başladıklarını ifade ederek, "Bu milletin birlik ve beraberliğini o gece gördük ki, kimse hedef alamayacak. Biz, bu birlik ve beraberliği koruduğumuz sürece belki bu ülke böyle menfur saldırılar yaşayacak olabilir ama hiçbiri başarılı olamayacak. Çünkü bu ülkenin vatanını, canı pahasına koruyan evlatları, kadınları, gençleri var." dedi.

Bakan Kaya, FETÖ'ya karşı tüm kamu kurumlarında mücadelenin sürdüğünü belirtti.

TGTV Başkanı Hamza Akbulut da herkesin bayramını tebrik etti. 15 Temmuz darbe girişiminin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın doğru teşhisleriyle atlatıldığını anlatan Akbulut, bundan sonra da 15 Temmuz darbe girişimi gibi olaylara millet tarafından asla müsaade verilmeyeceğini kaydetti.

İlim ve din ilişkisinin önemine vurgu yapan Akbulut, dinin insanlara öğretilmemesi durumunda bazı insanların fikirlerini din olarak kabul ettirebileceğini aktardı. İlim olmadığında düşüncenin de var olmadığına dikkati çeken Akbulut, "Dinimiz İslam'a, ilme çok değer vermiş. İlmin her şeyin üzerinde olduğu söylenmiş." dedi.

- Etkinlikten notlar

"79 Milyon Bir Bayrak Altında" adlı bayramlaşma programında salon tamamen doldu.

Salonda sahnenin soluna Atatürk posteri ile Türk bayrağı, sağ tarafına da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan posteri asıldı. Salonun balkon bölümünde de Atatürk, Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın fotoğrafları ile "Bayramınız Kutlu Olsun" yazıları, sahnenin iki yanında Erdoğan fotoğrafları yer aldı.

Vatandaşların Türk bayrakları ile katıldığı program, 15 Temmuz şehitleri ve tüm şehitler için Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması sırasında "İşte Ordu İşte Komutan", "Recep Tayyip Erdoğan", "Şehitler ölmez vatan bölünmez" ve "İdam isteriz" şeklinde sloganlar atıldı.

Programa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti genel başkan yardımcıları Mehdi Eker ve Hayati Yazıcı da katıldı.