Kamudanhaber-özel

Fetullahçı Terör Örğütünün en büyük finans ve insan kaynagı olan eğitim sistemine 15 temmuz darbe girişimi öncesi ve sonrası darbe vurularak çökertildi.

Bu örgütün hem milyonlarca parayı akladığı hemde bu örgüt tarafından öğrencilerin zehirlendiği bu işlemide özel okul dershane vb gibi eğitim kurumlarından gerçekleştirildiği tespit edilerek darbe vurulmuş olup para muslukları ve insan kaynagı kesilmiş oldu.

Sadece dershanelerden 1 milyar TL gelir elde eden FETÖ'nün, okullardan da en az 1 milyar TL geliri olduğu tahmin ediliyor.

Bu örgütün ise yüzde 75 ini eğitim alanında dergi soru bankası gazete vb gibi yayın işleri ilede örğüt her yıl bu işlerden 6 milyar tl kasasına indirmiş oluyordu.


Ayrıca 2013'te başlayan dershanelerin kapatılma sürecinde de FETÖ'ye ait kapatılan binden fazla dershane, kurs ve yurtlarda da 1 milyondan fazla öğrenci her yıl eğitim almaktaydı...

BU Sonuçlar dogrultusunda Milli Eğitim Bakanlığının almış oldugu radikal kararlar doğrultusunda kapatılan bu örğüte ait faliyet gösteren eğitim kurumlarına vurulan neşter ile örgütüm eğitim alanında hem finansal hemde insan kaynagına balta vurulmuş oldu.