Evde Bakım maaşı alan kişiler Koronavirüs önlemleri kapsamında ek ödeme alıp almayacağını merak ediyor. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, evde bakım maaşıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Evde Bakım Maaşı Alanlara 1000 TL Destek Verilecek Mi? Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk evde bakım maaşı alan ihtiyaç sahibi kişilere 1000 TL destek verileceğini açıkladı. Ek desteğin verilmesi için ilk olarak vatandaşlara gelir testi yapılması ve ihtiyaç sahibi olduğunun kanıtlanması gerekiyor.

Ek destekler 2 milyon eve yapılacak olan gelir testi sonucunda belirlenecek. 1000 TL destek ödemeleri için başvurular kaymakamlıklarda yer alan sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarında yapılacak. Evde Bakım Maaşı Alanlar Koronavirüs Desteği Evde bakım maaşı alan kişiler Koronavirüs önlemleri kapsamında destek ödemesi yapılacak.

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk ihtiyaç sahibi kişilere 1000 TL’lik destek ödemesinin yapılacağını açıkladı. Zehra Zümrüt Selçuk Koronavirüsle mücadele kapsamına açıkladığı destekler arasında bulunan hizmetle rapor süreci biten vatandaşların bu raporlarının Mayıs ayı sonuna kadar geçerli olacağını açıkladı. Evde bakım maaşı gibi destekleri alan kişilerin mağdur olmaması için önümüzdeki günlerde rapor süresi biten kişilerin raporları uzatılacak.