Kamudanhaber- Emniyet ve Valiler Kararnamesinde büyük sürpriz yaşanacağı İddia Edildi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalandığı iddia edilen Kararname ile Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz’in yerine İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Selami Altınok’un getirildiği öne sürüldü.

Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz ve Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar merkeze çekilirken, Emniyet Genel Müdürlüğüne İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Selami Altınok, Ankara Valiliğine ise Hatay Valisi Ercan Topaca getirildi.

Bu arada Selami Altınok'tan boşalan İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı'na da Bakanlık eski Personel Genel Müdürü iken son Valiler Kararnamesi ile Artvin Valiliğine atanan Muhterem İnce getirildi.

Hatay Valiliğinden Ankara Valiliğine atanan Ercan Topaca'dan boşalan Hatay Valiliğine ise Erdal Ata getirildi. Kamuoyu Erdal Ata'nın ismini, Gaziantep Valiliği yaptığı dönemde emniyetteki bir grubun başta AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar olmak üzere milletvekilleri ve bürokratların telefonlarını hukuksuz dinleme suçlamaları sırasında sık sık duymuş ve İdris Naim Şahin'in de koruduğu telekulakçı polislerin foyası kısa süre sonra ortaya çıkmıştı.