Emniyet Genel Müdürlüğü, Ömer Çelik'in akrabalarının FETÖ davasında serbest bırakıldığına dair iddialarına yönelik açıklama yaptı.

Emniyet'ten konuyla ilgili yapılan açıklama

15 Mart 2019 tarihinde bazı ulusal basın yayın organlarında yayınlanan haberlerde; "FETÖ'nün 2010'daki komiserlik sınavı sorularının çalınmasına ilişkin 12 Şubat'ta düzenlenen operasyonda aktif görevde olan 130 personelden 128 kişinin görevden uzaklaştırıldığı, sadece iki emniyet personelinin gözaltına alındığı ancak görevden uzaklaştırılmadığı ve serbest bırakıldığı"na ilişkin iddialarla ilgili olarak aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen 2015/80550 sayılı soruşturma kapsamında; 2010 yılında yapılan Polis Memurluğundan Komiser Yardımcılığına geçiş sınavında, "sınavda usulsüzlük yapılması ve sınav sorularının önceden FETÖ/PDY mensuplarına sızdırılması" ile ilgili olarak (1.132) emniyet personeli hakkında 12 Şubat 2019 günü yapılan operasyonlar sonucunda; (806) şüpheli göz altına alınmış, adli işlemler sonucunda (257) 'si tutuklanmış, (549)'u ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştır.

Habere konu edilen iki personelin görev yaptığı Adana ilinde işlem gören toplam 6 personelden sadece bir kişi tutuklanarak görevden uzaklaştırılmış olup, iddia edildiği gibi sadece (2) personel değil, aktif (130) personelden (38)'i hakkında görevden uzaklaştırma tedbiri uygulanmamıştır. Ayrıca bahse konu karı koca personelden birisi Haziran 2017 yılında Ankara'ya atanmış, eşinin de "eş mazereti" kapsamında rutin olarak aynı ile ataması yapılmış ve henüz yeni illerinde göreve başlamamışlardır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

NE OLMUŞTU?

Cumhuriyet Gazetesi, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in kuzeni ve eşinin, komiserlik sınavı soruşturmasında gözaltına alındığını haberleştirmişti. Daha sonra serbest bırakılan çiftin, diğer şüpheliler gibi açığa alınmayarak Adana'dan Ankara'ya tayin edildiğini belirtmişti.