Bayram ikramiyeleri için ne zaman ödeneceği, tutarda artış yapılıp yapılmayacağı en çok merak edilen konuların başında geliyor. İşte ikramiye ile ilgili bilinmesi gerekenler:

KİMLER YARARLANACAK?

Ödemenin yapılacağı tarihte SGK'dan yaşlılık, vazife malullüğü, malullük ve ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri alanlara veriliyor.

Ayrıca SGK'dan aylık alan; şehit yakınları, gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahiplerine ödeniyor.

KİME, NE KADAR ÖDENECEK?

Tutarda artış yapılmazsa emekliler ve maluller Ramazan ve Kurban bayramları öncesi biner lira alacak.

İkramiyenin tutarı; dul ve yetim aylığı alanlarda ölüm aylığı, sürekli iş göremezlik geliri alanlarda da iş göremezlik oranına göre hesaplanacak. Oran yüzde 50 ise 500'er lira ödenecek. 2 aylık birden alanlara ise ölüm aylığı oranın yüksek olduğu dosyadan ödeme yapılacak.

BAYRAM İKRAMİYELERİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Ramazan Bayramı 24-26 Mayıs'ta. 23 Mayıs Cumartesi de arife günü. Bu nedenle ilk ikramiye 18-22 Mayıs'ta bekleniyor.

İKİNCİ İKRAMİYE TARİHİ DE BELLİ OLDU

Kurban Bayramı ise 31 Temmuz-3 Ağustos tarihlerine denk geliyor. 30 Temmuz Perşembe de arife günü. Buna göre ikramiye, 27-30 Temmuz'da ödenebilecek.

ÇALIŞMAYANA 332 TL AİLE YARDIMI

Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Kazım Ergün, çalışırken ödenen 'aile yardımı'nın emeklilikte de devam etmesi talebini dile getirdi. Kamu çalışanlarına 332 lira olarak ödenen aile yardımını, toplu iş sözleşmesi kapsamındaki işçilerin faklı miktarda aldığını belirten Ergün, "Aile yardımının emeklilik döneminde de sürmesini sağlayacak mevzuat değişikliklerine gidilmesini istiyoruz" dedi. Bu sayede emeklilerin cebine ek bir gelirin gireceğini vurgulayan Ergün, "Promosyon ve ikramiye gibi emeklilerin yararına adımlar atan hükümetin, bu talebi de dikkate alacağına inanıyoruz" diye konuştu.