Milli Eğitim Bakanlığı korona virüs nedeniyle eğitimlere uzaktan eğitim şeklinde devam edileceğini açıklamıştı. İlk uzaktan eğitim dersleri 23 Mart Pazartesi günü TRT EBA TV üzerinden verilmeye başlandı. EBA TV televizyondan ve intenet üzerinden takip edilebiliyor.

EBA’ya canlı sınıf oluştura özelliği geldi

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk EBA’nın alt yapısının güçlü olduğunu ve bu kapsamda uygulamayı geliştirmeye çalıştıklarını açıklamıştı. Bakan Selçuk uygulamayı entegre hale getirerek intenet üzerinden yapılan yayınlarda üç öğretmen ve öğrencinin bir arada olabileceği canlı sınıf uygulamasını devreye sokacaklarını duyurdu.

Bakan Selçuk 12 sınıfın olduğunu ve televizyon yayın akışını bu sınıflara göre bölerek, çocukların öğrenme saatlerini de göz önüne alarak intenet kullanıcı yoğunluğunun dengelenmesi gerektiğini ifade ederek, öğrencilerin bu 3 bileşeni birlikte kullanmaları için gerekli planlanmanın yapıldığını açıkladı.

Ziya Selçuk açıklamasında 8 ve 12. Sınıf öğrencileri ile öğretmenlerinin EBA kullanım sürelerini arttırarak canlı sınıf desteğini hayata geçireceklerini ve öğrencilerin kendi öğretmenleriyle EBA üzerinden ders yapabileceklerini ifade etti. Bakan Selçuk yine uygulama üzerinden YKS ve LGS sınavlarına ilişkin konularında anlatılacağını söyledi.

Bakan Selçuk öğretmenlerin sonrada göreve çağırılmaları ile ilgili ise ‘İlk olarak uzaktan eğitimin bir hafta olacağını düşünmüştük ancak süreç uzayınca öğretmenlerimiz göreve davet ettik’ dedi. Bakan Selçuk öğretmenlerle öğrencileri bir araya getirerek etkin çalışmalar, ödevlendirmelere ve soru-cevap- test gibi etkinliklerle öğrencilere teşvik etmek istediklerini de ifade etti. Canlı sınıf oluşturma nasıl yapılacak? Milli Eğitim Bakanlığı canlı sınıf oluşturma ile ilgili okul yöneticileri tarafından açılan canlı sınıf bilgilerine EBA Sayfam bölümünden erişildiğini açıkladı.

Canlı sınıf oluşturma nasıl yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı canlı sınıf oluşturma ile ilgili okul yöneticileri tarafından açılan canlı sınıf bilgilerine EBA Sayfam bölümünden erişildiğini açıkladı.
 

Canlı sınıf oluşturma sisteminin kısa süre içinde aktif edileceği de duyuruldu.