Kamudanhaber - Özel Haber

Doğa Kolejlerinde öğretmenlerin maaş sorunu devam ediyor , Doğa kolejine kredi veren Vakıfbank’ın alacağı karşılığında okullara el koyduğu iddia ediliyor .

Bir diğer iddia ise okulun Katarlılara satılacağı iddiası olmakla beraber , eğitimde yabancı sermaye girişinin yasak olması nedeniyle bu iddia mesnetsiz duruyor .

"Ülkemizde 2001 yılında kurulan, 70 bin öğrencisi, 8 bin çalışanı ve 100’ü aşkın yerleşkesi ile eğitim ve öğretime hizmet veren Doğa Okulları’nın satışı Metal Yapı Konut’un sahibine yapılmıştı. Şu an itibarıyla Doğa Koleji öğretmen ve çalışanlarının son 5 aydır maaş ödemelerinin düzensiz olduğu, Mart ayı maaşlarının yüzde 70’inin ödenmediği, Nisan ayı başında ödenmeyen yüzde 70'lik maaşın üzerine Mayıs ayı başında da bir aylık daha maaş tahakkuk ettiği ve ödemelerin yapılmadığı basında yer almıştı.

Bugün Doğa kolejinde çalışan öğretmenler Twitter da etkinlik yaparak Doğa Koleji maaşları ödemiyor tağını TT listesine soktu .

Doğa Koleji’nde görev yapan pek çok öğretmen, yaşanan bu şartlar altında, dönem ortasında haklı fesih yoluna gitmiş; bu sebeple de öğretmenlerle birlikte, öğrenciler ve veliler de mağdur olmuş durumda kaldı .

Ayrıca mevcut öğrencilerin yüzde 80’inden fazlasının önümüzdeki yıla ilişkin sözleşmelerinin yenilendiği, okulun DTS sistemi ile velilerin Denizbank’a borçlandırıldığı, bu sayede okulun bağlı olduğu şirketin alacağı her şartlarda garanti altına alındığı ve veliler tarafından da ilk peşinatların yatırıldığı kamuoyunda konuşulmaktadır. Doğa Koleji okullarına , alacağı karşılığında Vakıfbank’ın el koyduğu iddiaları gündeme geldi .

Sonuç olarak ; Doğa Kolejinde görev yapan aylardır maaşlarını alamayan ve seslerini duyurmaya çalışan öğretmenler ile bu okulda öğrenim gören öğrenciler ve önümüzdeki yılın ücretini yatıran velileri mağdur etmemek için Milli Eğitim Bakanlığı duruma el koymalıdır .