Diyanet İşleri Başkanlığı çocuklarını okula göndermeyen ailelere ziyaret ederek kız çocuklarına eğitim seferberliği başlattı.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Huriye Martı kız çocuklarının eğitimlerini çok önemsediklerini, kız çocuklarının okuldan mahrum edilmesinin ciddi bir sosyal sorun olduğunu belirten Martı, 'Dini anlamda hiç bir zaman cehaletin tasvip edilmediğini görüyoruz. Müslüman bir toplumda, çocuklarını dini olduğunu zannettikleri bir bahanelerle, aslında gelenekten gelen ve biraz da törenin bağladığı gerekçelerle okula göndermeyen anne ve babalara bunu dini bir dayanağının olmadığı konusunda bilgi veriyoruz' dedi.

Öte yandan Diyanet İşleri Başkanlığı, daire başkanları, başkanlık müşavirleri, başkanlık uzman ve vaizleri Ağrı, Bitlis, Gaziantep, Konya, Şanlıurfa, Muş ve Mardin illerinde giderek, kahvehanelerde İslam'ın kız çocuklarının eğitimine verdiği önemi anlattılar. Uzman ekip ayrıca belediye merkezlerinde fabrikalarda, kız çocuklarının okula gönderilmesi konusunda vatandaşı bilgilendirdi.

Ayrıca Diyanet Uzmanları çocuklarını okula göndermeyen ailelerin kapısını çalarak, ailelere peygamberin kadınların eğitimine önem verdiğini anlatarak aileleri ikna etmeye çalıştı.