Kamudanhaber.com - Özel Haber

15 Temmuz darbe sürecinden sonra Ohal kapsamında devlet içerisinde yuvalanmış Fetö terör örgütüne yönelik mücadele kapsamında kurumlar devlet memurlarını açığa almaya devam ediyor .

15 Temmuz öncesinde de Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı dışında diğer kurumlar ipe un sererek mücadeleye yanaşmadı .

15 Temmuz sonrası yükü en ağır iki Bakanlığın Milli Eğitim ve İçişleri olmasına rağmen en ciddi temizlik burda yapılıyor .

Diğer Bakanlıklar emniyet ve mit raporu dışında incelemeleri savsaklıyor .

Örneğin Tarım Bakanlığında çocuğu Fetö okuluna giden , 17-25 Aralık sonrasında Bank Asya ile ilişkide olanların listeleri alınıp temizlik bile yapılmadı .

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile ilgili geçtiğimiz gün Denizli ilini yazdık . Diğer Bakanlıklarda da durum farksız değil .

Fetö ile mücadele kapsamında İçişleri Bakanlığında Efkan Ala , Bakan bile değilken müsteşarken mücadeleye başladı ve hala canla başla devam ediyor .

Milli Eğitim Bakanlığında ise Bakan İsmet Yılmaz ve Müsteşar Yusuf Tekin 15 Temmuz sürecinden sonra çok ciddi bir temizlik yaptı.

Maliye Bakanı Naci Ağbal gerçekten çok titiz bir çalışma yürütüyor . Kendisini tebrik etmek lazım.

Milli Eğitim Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığındaki bu mücadele diğer kurumlarda da yapılmazsa , devlet içerisinden bu hain terör örgütünün temizlenmesi çok zor.