Eğitime yardımcı  kuruluş denildiğinde akla ilk gelen ve uzun yıllardır hizmet veren Darüşşafaka annesi ve babası vefat etmiş çocuklara ortaokul 1. sınıftan itibaren liseyi tamamlayana kadar tam burs imkanı sağlıyor. Darüşşafaka 2019 yılındaki burslarda annesi vefat etmiş çocuklara da yardım vermeye başladı.  Peki Darüşşafaka sınavları ne zaman yapılacak? 2019 Darüşşafaka sınavları hangi tarihlerde yapılacak? işte detaylar...

DARÜŞŞAFAKA SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

Babası veya annesi hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz, başarılı çocuklara parasız ve yatılı eğitim fırsatı tanıyan Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nın 2019 yılı sınavı, 26 Mayıs 2019 Pazar günü saat 10.00’da  yapılacak.

SINA HANGİ ŞEHİRLERDE DÜZENLENECEK?

Darüşşafaka tarafından 2019 yılında annesi vebabası vefat etmiş öğrenciler ile birlikte annesi vefat etmiş öğrenciler için de tam burs imkanı başladı. 26 Mayıs 2019 Pazar gibi saat 10:00'da yapılacak olan Daruşşafaka sınavı Türkiye'nin 24 ilinde düzenlenecek. Sınavda başarılı olan, mali durum araştırması ve sağlık kurulu kontrolünden geçen öğrenciler ortaokuldan üniversiteye ücretsiz kolej eğitimi alma hakkı elde edecek.