Kamudanhaber-özel 

İstanbul harp akademilerinde 15 temmuz kanlı darbe girişiminden sonra göz altına alınan darbeci 120 üst düzey subaya ait adreslerde aramalar gerçekleştirildi.Bu aramalar da ise çok sayıda çöpe atılmış evrak,döküman ve CDler ve tablet çöpte bulundu.

Çöp konteynırlarından çıkan android işletim sistemine sahip tablet bilgisayarlar incelemeye alındı yapılan incelemeler sonucunda ise çarpıcı bilgilere ulaşıldı. 

Her iki subaya aynı abi.

Feto terör örgütü yöneticilerinin özel bir sistematik program yükledikleri tabletler aracılığıyla darbeci subaylara her türlü eğitim ve direktifleri yine bu program üzerinden verdikleri tespit edildi.  

Fetullah terör örgütünün her iki subayın da bir abi tarafından yönlendirildiği abilerin örgütsel anlamda ve düzenli olarak eğitime devam ettiği saptandı. 

Fötö üyesi  8 bin abinin ismine ulaşıldı organize Suçlarla mücadele ekipleri yaptıkları operasyonla avukat öğretmen ve esnaf olan abileri,H.M., E.D., S.A., H.A., E.P, M.N.D., F.Ç. ve S.A.'yı ​eşleriyle birlikte gözaltına aldı

11 noktada darbe yürütmüşler.

Harp akademileri Komutanlığı nda görevli 120 subayında o akşam  İstanbul büyükşehir belediyesi ,İstanbul valiliği, İstanbul emniyet müdürlüğü ,Atatürk havalimanı, sabiha gökçen havalimanı, fatihsultanmehmet köprüsü ,TRT ,telekom gibi 11 ayrı noktada koordinasyonun aktif olarak rol aldıkları da ileri sürüldü.